Wanneer aanmelden verloskundige       

Je hebt net een zwangerschapstest gedaan en weet dat je zwanger bent. Gefeliciteerd! En nu, wanneer moet je je aanmelden? We kunnen ons voorstellen dat je direct al veel vragen hebt. Je wil graag weten wat je nu wel en niet kan en mag doen of wat je wel of niet mag eten. Daarnaast vraag je je vast af wanneer je je kan aanmelden bij de verloskundige. Over dat laatste vind je hieronder meer informatie, want dat aanmelden bij de verloskundige kan bij ons gelukkig al direct wanneer je weet dat je zwanger bent.

Hoe meld je je aan bij een verloskundige?

Het aanmelden is heel eenvoudig en kan via dit formulier. Wanneer je je hebt aangemeld middels dit inschrijfformulier, neemt onze assistente binnen een aantal werkdagen telefonisch contact met je op. Zij neemt tijdens dit gesprek het formulier met je door en plant direct je eerste afspraak, ook wel de intake, bij de verloskundige met je in. In sommige gevallen plant zij ook een vroege echo met je in. Voor dit gesprek met de assistente hoef je je niet voor te bereiden. Je krijgt wel gelijk al veel informatie te horen, maar gelukkig ontvang je daarvan na het gesprek een samenvatting per mail. In die mail zetten we alle belangrijke afspraken en informatie op een rij. Bovendien vind je daarin de link naar een uitgebreide (medische) vragenlijst. Deze vragenlijst vul je in voordat je je intake bij de verloskundige hebt. Dit is de basis van je intakegesprek, daarnaast is de door jou/ jullie ingevulde informatie van belang voor de rest van je zwangerschap. Het is dus belangrijk hier de tijd voor te nemen en deze zo volledig mogelijk in te vullen.

Waar kan je terecht met vragen?

De eerste stap is genomen, je hebt je aangemeld bij de verloskundige en je eerste afspraak is gemaakt. Hoe lang de termijn tussen aanmelden en de eerste afspraak is, hangt onder andere af van wanneer je je hebt aangemeld bij de verloskundige. Met andere woorden, het hangt af van hoever je zwanger bent op het moment van aanmelden. Aanmelden kan dus vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent, het komt vaak voor dat vrouwen dan 4 weken zwanger zijn. De intake vindt plaats rond ongeveer 11 weken. Een eventuele vroege echo al eerder, rond de 7 a 8 weken.
Hoe dan ook, tussen het moment dat je je hebt aangemeld bij de verloskundige en de eerste afspraak, zit een aantal weken. Medisch gezien is het namelijk niet nodig om eerder bij de verloskundige op controle te komen.

Maar we kunnen ons goed voorstellen dat je ook in deze fase van je zwangerschap al vragen hebt. Daarom kan je vanaf je aanmelding al bij ons terecht voor al je vragen. Dat kan op verschillende manieren. Wil je op je gemak, eventueel samen met je partner meer algemene informatie hebben, download dan zeker onze webapp. De informatie die je hier vindt is door ons zelf geschreven, je kan er dus vanuit gaan dat deze informatie klopt. Heb je meer specifieke vragen, dan kan je contact met de assistente opnemen. Dat kan per mail of telefonisch. De assistente is elke werkdag bereikbaar van 09.00-13.00u en van 14.00-16.00u. Daarnaast heeft de verloskundige elke dag van 13.30 tot 14.00u telefonisch spreekuur. Op dit telefonisch spreekuur kan je niet dringende, verloskundig inhoudelijke vragen stellen.

Welkom bij de verloskundige praktijk Breedstraat

We hopen je hiermee een goed beeld te hebben gegeven van wanneer je je kan aanmelden bij de verloskundige en wat je in de eerste weken van je zwangerschap van ons kan verwachten. Welkom bij Verloskundigenpraktijk Breedstraat, we kijken er naar uit je te ontmoeten!

Inschrijven voor onze praktijk kun je het beste doen via ons inschrijfformulier. Dit formulier kun je hier vinden: Inschrijfformulier.