Voeding baby

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat borstvoeding de beste voeding is die een pasgeboren baby kan krijgen. Moedermelk beschermt je kind onder andere tegen infecties door de antistoffen die borstvoeding bevat. Ook hebben kinderen die borstvoeding krijgen minder vaak last van allergieën en hebben ze veelal een hogere weerstand. Ook verkleint het de kans op wiegendood.

Ondanks deze voordelen is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om borstvoeding te gaan geven. Op basis van medische of persoonlijke gronden kun je ervoor kiezen om geen borstvoeding te gaan geven. Flesvoeding is dan een prima alternatief. Het belangrijkste is dat je een manier van voeden kiest waar jij en je kind zich prettig bij voelen.

Wil je borstvoeding gaan geven dan is het is raadzaam om je hierin tijdens de zwangerschap te verdiepen. Je kunt dit doen door een voorlichtingsavond te volgen of door er over te lezen. Bij onze pagina boeken kan je verschillende voorbeelden vinden. Klik hier voor meer informatie over welke voeding jij je baby wilt geven.

 

Lactatiekundige

Lactatiekundigen zijn gespecialiseerd in borstvoeding en alles wat daar verder bij komt kijken. Borstvoeding geven betekent soms (zeker de eerste week) investeren. Soms is het nodig om wat extra advies en hulp te krijgen voor een goede start van de borstvoeding. Een consult bij de lactatiekundige is dan een uitkomst. In de meeste gevallen wordt dit vergoed door je zorgverzekeraar.
Wij werken veel samen met de lactatiekundigen van Borstvoeding & meer.

 

Informatieavond borstvoeding

Borstvoeding & meer organiseert elke maand informatieavonden omtrent het geven van borstvoeding. Kijk op hun site voor data en om je aan te melden.

Kijk voor meer informatie over borstvoeding bij deze folders en links.