Welkom bij Verloskundigenpraktijk Breedstraat

Laatste nieuws

Nu er gestart is met het vaccineren in Nederland, komt natuurlijk ook de vraag naar boven of zwangere vrouwen zich kunnen laten vaccineren. Uit studies zijn geen aanwijzingen gekomen dat de vaccinatie schadelijk is in de zwangerschap. Maar doordat hierover nog maar weinig bekend is, wordt op dit moment voor de zekerheid afgeraden om je te laten vaccineren als je zwanger bent.

Je kunt de vaccinatie na je zwangerschap alsnog krijgen. Het is veilig om de vaccinatie te krijgen als je borstvoeding geeft.

Ben je bekend met gezondheidsproblemen waardoor je een grotere kans hebt om ernstig ziek te worden van corona? Of werk je in de gezondheidszorg waarbij je een hoger risico hebt om corona te krijgen? Overleg dan met je (huis) arts of de voordelen van vaccineren dan opwegen tegen de (theoretische) nadelen.

Voor meer informatie is het standpunt van de vereniging van gynaecologen hier te zien.

Naar aanleiding van de strengere lockdown die vorige week is afgekondigd, een wrap-up van onze maatregelen.
Vooropgesteld, in de verloskundige zorg die wij leveren staat goede zorg altijd voorop! Ook als je corona gerelateerde klachten hebt, krijg je de medische zorg die je nodig hebt. We zijn en blijven altijd bereikbaar.

De belangrijkste maatregelen op een rij:
– Kom zoveel mogelijk alleen naar de controles op de praktijk. Bij de intake, echo’s en het gesprek over de bevalling is je partner wel van harte welkom! Als er andere controles zijn, waarbij je het belangrijk vindt dat je partner erbij is, geef het dan van te voren aan bij de assistente. We kunnen altijd een uitzondering maken.
– Kom precies op tijd naar je afspraak. We proberen te voorkomen dat je andere cliënten tegenkomt in de wachtkamer. Kom dus niet te vroeg en niet te laat. Als je in de wachtkamer zit en er zijn andere cliënten, houd dan 1,5 meter afstand van elkaar.
– We vragen je om voor, tijdens en na de controle samen met ons te letten op de 1,5 meter afstand. Bij het meten van de bloeddruk, het uitwendig onderzoek en echo gaat dit natuurlijk niet, maar hierbij nemen we de hygiënevoorschriften in acht. Probeer zo min mogelijk te praten als je dichter dan 1.5 meter bij de verloskundige bent.
– Tijdens een bezoek aan de praktijk is het verplicht om een mondkapje te dragen. Ook wij dragen mondkapjes op de praktijk, tijdens visites thuis en tijdens bevallingen.
– In de kraamweek komen we in principe één keer langs voor een kraamvisite, de overige contactmomenten zijn telefonisch. Op indicatie komen we uiteraard vaker langs.

Daarnaast blijft het volgende gelden:
– Kom niet naar de praktijk bij klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts (>38 graden) en laat je testen bij deze klachten. Laat het ons weten als je corona hebt.
– Was je handen regelmatig en nies/hoest in je elleboog
– Houd 1,5m afstand van anderen.

Wij kunnen ons goed voorstellen dat je liever samen met je partner naar de praktijk komt. Daarom zullen we, zodra het weer kan, deze maatregel zo snel mogelijk versoepelen. Want ook wij zien jullie natuurlijk het liefste samen op de praktijk!

Met vriendelijke groet,
het team van de Breedstaat

Vandaag is onze laatste dag spreekuur op de Breedstraat. We kijken enorm uit naar onze nieuwe, mooie, ruime plek op de Boothstraat 5, maar toch is zo’n laatste dag vreemd.

Hieronder de belangrijkste praktische zaken voor jullie rondom de verhuizing komende dagen.

Belangrijk: we zijn hoe dan ook 24 uur per dag telefonisch bereikbaar, daar verandert niets aan. Bel ons dus als je vragen hebt.

Vrijdag 27 november en maandag 30 november hebben we geen spreekuur meer op de Breedstraat, maar in Gezondheidscentum Prinsenhof aan de Eykmanlaan 433. Op deze dagen werken de assistentes vanuit huis. Er is dan dus geen assistente aan de balie op de Breedstraat.

Het telefonisch spreekuur op vrijdag 27 en maandag 30 november komt te vervallen. Wel is de assistente tussen 13.30 en 14.00 uur extra bereikbaar. We zijn dus telefonisch bereikbaar zoals je van ons gewend bent. Daarnaast zijn we zoals gezegd ook gewoon bereikbaar op ons spoednummer 06- 49 777 349. Dat geldt ook voor het weekend van 28 en 29 november.

Dinsdag 1 december starten we ons spreekuur op de Boothstraat. De opening zal iets minder groots zijn dan we hadden gehoopt, maar we laten jullie door middel van foto’s mee genieten. We hopen jullie daar allemaal snel te mogen verwelkomen.

Team Verloskundigen Breedstraat

Wij gaan verhuizen, maar blijven in de buurt.

Zoals we jullie al eerder berichtten op de site: wij gaan verhuizen! Per 1 december 2020 is ons nieuwe adres Boothstraat 5. We blijven dus in de buurt.

De verbouwing is bijna achter de rug, de verhuizing is gepland en dinsdag 1 december ontvangen we onze eerste cliënten op de praktijk. We hebben er ontzettend veel zin in. Het nieuwe pand is een stuk ruimer dan het huidige pand aan de Breedstraat. Zo hebben we een extra spreekkamer en hebben we een grote ruimte waarin we groepsactiviteiten kunnen organiseren.

De zorg bij onze praktijk blijft zoals je van ons gewend bent, laagdrempelig en persoonlijk, alleen dus op een andere plek.

Ben je cliënte bij onze praktijk? Dan word je door ons verder geïnformeerd over welke afspraak je waar zal hebben.

We kijken er naar uit jullie in onze nieuwe praktijk te mogen ontvangen.

Na de landelijke aangescherpte maatregelen rondom Corona, is er ook vanuit onze beroepsgroep (de KNOV) een advies gekomen. Wij volgen dit advies op. Hieronder tref je een samenvatting aan van de maatregelen die hieruit voortvloeien.

– Vanaf nu heten wij jullie op de praktijk welkom met een mondmasker op. Wij vragen jullie ook om met mondmasker naar de praktijk te komen. Dat geldt zowel in de wachtruimte als in de spreekkamer.

– Tijdens het kraambed dragen wij ook een mondmasker. Het aantal thuisvisites wordt met jullie afgestemd.

– Wij vragen partners alleen mee te komen naar de praktijk tijdens het intakegesprek, de echo-afspraken en de afspraak om het geboorteplan te bespreken.

– Indien je geen opvang geregeld krijgt voor je kinderen, kunnen zij mee komen naar de praktijk.

 

Verder geldt nog steeds:

– Kom NIET naar de praktijk met klachten zoals verkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts. Neem in dat geval contact op met de assistente om je afspraak te verplaatsen. De verloskundige zal indien nodig contact met je opnemen.

– Desinfecteer je handen na binnenkomst.

– Houd zo veel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar op de praktijk.

 

Indien er vanuit jullie andere specifieke wensen zijn rondom jouw controles, geef dit dan bij ons aan. We blijven altijd bereikbaar voor jullie, dus laat het weten als er vragen en/of zorgen zijn.

 

Hartelijk dank voor jullie begrip en medewerking!

 

Binnenkort komt verloskundige in opleiding Marlijn stage bij ons lopen. Onze werkzaamheden als opleidingspraktijk hebben even stilgelegen in verband met corona, maar we zijn blij dat we vanaf 5 oktober weer een eindstage kunnen begeleiden. Marlijn heeft al eerder stage gelopen bij ons en is dus een goede bekende.

Uiteraard worden alle hygiëneregels nauwgezet nageleefd en zal Marlijn een iets andere stage hebben dan normaal gesproken het geval was geweest. Net als altijd geldt: als je het niet prettig vindt dat er een verloskundige in opleiding aanwezig is bij zwangerschapscontroles, de bevalling of in het kraambed dan horen wij dit graag. Wij hopen op een leerzame tijd voor Marlijn! Hieronder stelt zij zich aan jullie voor.

‘Hallo Allemaal,
Mijn naam is Marlijn ik ben 29 jaar en woon in Utrecht. Ik ben verloskundige in opleiding en zit in mijn laatste jaar van de studie. Ik studeer aan de Verloskunde Academie in Amsterdam, waar ik de afgelopen jaren met veel plezier steeds meer geleerd heb over de zwangerschap, bevalling en kraamperiode. De komende 14 weken mag ik stage komen lopen bij de Breedstraat. Daar heb ik heel veel zin in. In mijn tweede jaar van de opleiding heb ik ook al stage gelopen hier, dus wie weet herken je me wel. De visie en werkwijze van de Breedstraat sluit goed aan op mijn visie op de geboortezorg. U zult mij tegen komt tijdens het spreekuur, kraamvisites of tijdens baringen (altijd in overleg). Hopelijk tot snel.
Groetjes Marlijn’

 

Wie onze webapp wel eens leest, weet dat wij fan zijn van David Borman. In het kader van de week van de opvoeding (5-11 oktober) geeft hij op 7 oktober een webinar voor aanstaande vaders.

Wil je deelnemen? Er is beperkt online plaats, dus wees er snel bij. Stuur een mail naar opgroeien@utrecht.nl > onderwerp ‘betrokken vaderschap’ om de link te ontvangen.