Welkom bij Verloskundigenpraktijk Breedstraat

Laatste nieuws

Maandagavond 9 juli organiseren we weer een voorlichtingsavond voor zwangeren die in die periode 28 weken of langer zwanger zijn.

Ga je voor de eerste keer bevallen dan is het zeker belangrijk om naar de voorlichtingsavond te komen. Maar ook als je al eens bevallen bent en even een opfriscursus nodig hebt ben je van harte welkom! Neem de persoon mee die bij de bevalling zal zijn.

Voor meer informatie klik hier. Wanneer je naar deze avond wilt komen, meldt je dan aan door een mailtje te sturen naar info@verloskundigenbreedstraat.nl

Iedere 1e en 3e dinsdag van de maand, organiseert Borstvoeding&meer Mamacafe&meer. Ben je nog niet bevallen, maar heb je al wel vragen over borstvoeding of ben je bevallen, maar geef je geen borstvoeding meer? Ook dan ben je van harte welkom.

Dinsdag 19 juni is het weer zo ver en ben je van 10.00 tot 11.30 van harte welkom bij de YoghurtBarn.

Voor meer informatie klik hier.

Door een personeelstekort binnen St. Antonius Geboortezorg is het op dit moment niet mogelijk om in het st Antonius Geboortezorg locatie Nieuwegein te bevallen.

Het is en blijft wel gewoon mogelijk om op locatie Utrecht te bevallen.

Voor meer informatie verwijzen we je graag naar de site van het St. Antonius Geboortezorg:

https://www.antoniusziekenhuis.nl/nieuws/update-geboortezorg-mogelijk-na-zomer-weer-bevallingen-in-nieuwegein

Beste (aanstaande) ouders,

Mijn naam is Marieke Kanen, ik ben eerstejaars verloskundige in opleiding.

Van 4 juni tot en met 8 juli zal ik als stagiaire meelopen met de verloskundigen van verloskundigenpraktijk Breedstraat.

Ik ben 36 jaar, moeder van een jongen van 3 en een meisje van 1 jaar. Na lange tijd in een ander vakgebied werkzaam te zijn geweest, heb ik vorig jaar besloten om mijn droom achterna te gaan en ben ik gestart met de opleiding Verloskunde in Amsterdam.

Zwanger zijn, de geboorte en de eerste weken na de bevalling zijn bijzondere, unieke en intense ervaringen! Ik hoop daar in de komende periode en de jaren die volgen als verloskundige een waardevolle (zorg)bijdrage te kunnen leveren, waarbij ik het belangrijk vind om aan te sluiten bij de wensen en behoeften die er zijn bij de ouders.

Jullie kunnen mij tegenkomen in de spreekkamer, tijdens de bevalling of bij de kraamvisites. Als jullie mijn aanwezigheid niet prettig vinden, geef dat dan bij mij of de verloskundige aan. Uiteraard wordt daar dan rekening mee gehouden.

Voorsteltekst stage (1)

Wij werken samen met onder andere het Diakonessenhuis. Vanuit het Diakonessenhuis houden wij eens per zes weken samen met gynaecoloog Dr. Schuitemaker spreekuur bij ons op de praktijk voor cliënten die net wat extra zorg nodig hebben of bij overlegsituaties. Wij noemen dit poli op locatie.

De volgende poli op locatie is vrijdag 4 mei.

Wij maken sinds kort gebruik van Zwangerenportaal. Zwangerenportaal biedt o.a. de mogelijkheid om je eigen verloskundig dossier digitaal in te kunnen zien en wekelijkse e-mails te krijgen met informatie over jouw zwangerschap.

Ook krijg je via Zwangerenportaal herinneringen voor de afspraken die je bij ons gemaakt hebt. Noteer wel altijd zelf goed op welke locatie je een afspraak hebt.

De assistente stuurt je na je aanmelding bij de Breedstraat een email waarmee je je kunt aanmelden voor Zwangerenportaal. Let op, zwangerenportaal is een externe aanvulling op zorg en daarmee dus niet verplicht.  Wanneer je vragen hebt over je zwangerschap, stel ze dan direct aan ons.

Afmelden kan altijd. In de wekelijke e-mails staat hoe dit moet. Heb je geen mail ontvangen om je aan te melden voor Zwangerenportaal en wil je dit wel? Laat het dan even weten aan de assistente.

Een bericht van Kyra:

“Na drie mooie jaren stop ik als verloskundige bij de Breedstraat. Ik heb besloten een tijdje in het ziekenhuis te gaan werken, om ook hier ervaring op te doen. Ik wens jullie allemaal nog een fijne resterende zwangerschap, bevalling en kraamtijd toe.”

Kyra vertrekt per 1 maart, Eva (die al sinds januari bij ons werkt) gaat haar vervangen.

Lieve Kyra, heel veel succes met je volgende stap, wij gaan je missen!