Eerste afspraken

Je kan je direct inschrijven wanneer je weet dat je zwanger bent. Dan hebben we genoeg tijd om de eerste afspraak in te plannen en je van belangrijke informatie te voorzien. 

 

Folder Zwanger
Klik op de afbeelding

Voorafgaand aan de afspraak krijg je van ons een vragenlijst per mail. Het is fijn als je deze lijst voor het gesprek naar ons terug stuurt. Tijdens de afspraak/afspraken bij ons op de praktijk bespreken we de vragenlijst die jullie hebben ingevuld en hebben we het over prenatale screening. Daarnaast is het handig en fijn de folder Zwanger door te nemen, Hierin vind je veel informatie over alle fases van je zwangerschap op een rij.

 

Het is erg belangrijk je samen met je partner goed voor te bereiden op het gesprek over prenatale screening. Goede informatie hierover vind je op onze site en op deze informatiekaart van het RIVM.
Kijk daarnaast ook op de site van het RIVM over prenatale screening en de keuzehulp Bewust Kiezen op deze website in te vullen. Kijk ook goed naar het stukje over nevenbevindingen

Daarnaast kunnen jullie  natuurlijk vragen stellen en maken we (indien gewenst) een echo.

Veel zwangeren vinden het fijn om een vroege echo (vitaliteitsecho) te krijgen. Onze assistentes zullen aan je vragen of je een vroege echo wilt. Deze vroege (inwendige) echo wordt, als er geen indicatie voor is niet vergoed door de verzekeraar. Als je niet voor vergoeding in aanmerking komt, bedragen de kosten van deze echo € 46,58 (2024).

Indien de vroege echo gewenst is zullen we dit inplannen rond 8 weken. Als jullie geen vroege echo willen zullen de intake en de termijnecho rond 10-12 weken worden ingepland.

De eerste afspraken plannen we over het algemeen aan het einde van de ochtend of in de middag.