Eerste afspraak verloskundige 6 weken

Eerste afspraak verloskundige 6 weken

Gefeliciteerd! Je bent zwanger! Een hele spannende tijd, vooral nu in het eerste trimester. We zien dan ook vaak dat men een eerste afspraak wilt inplannen bij de verloskundige binnen 6 weken na zwanger worden. Wij snappen als geen ander dat je zo snel mogelijk wilt weten of alles er goed uitziet. Daarom kun je bij ons al vroeg terecht voor je eerste afspraak met de verloskundige. Bij 6 weken is het vaak nog net te vroeg om een hartje te zien op de echo. Daarom plannen we de eerste afspraak bij de verloskundige in met ongeveer 7 weken. Hoe de foetus er na 10 weken uit ziet lees je hier, foetus 10 weken. We kunnen deze echo combineren met een kennismaking met de praktijk waarbij je ook informatie van ons krijgt. We vertellen dan alvast hoe alles bij ons werkt en wat belangrijke adviezen zijn in het eerste trimester. Bijvoorbeeld wat je beter wel en niet kunt eten en welke vitamines je kunt gebruiken. Ook vertellen we hoe je ons het beste kunt bereiken met vragen en zorgen. Daarom is het handig dat we bij jou in de buurt zitten als geboorte praktijk in Utrecht.

Webapp

Omdat we snappen dat je veel vragen hebt, vooral in die eerste periode, kun je ook altijd terecht op onze webapp. In onze webapp hebben al alle informatie gezet die je nodig hebt tot aan je eerste afspraak bij de verloskundige, ook wel vroedvrouw, bij 7 weken. Je kunt hier dus zelf alles rustig lezen. Ook kun je een account aanmaken dat je toegang geeft tot een complete checklist. Hierin kun je doorstrepen wat je al gedaan hebt. Er kan veel op je afkomen in deze eerste periode. Wij loodsen je hierdoorheen. Kijk op onze website hoe je de webapp op je telefoon kan zetten.

Bereikbaarheid na eerste afspraak bij verloskundige

Op je eerste afspraak bij de verloskundige bij 7 weken vertellen we je hoe we het beste te bereiken zijn. Ook op onze website staat dit duidelijk beschreven. We vinden het belangrijk dat je ons altijd laagdrempelig kunt bereiken en je vragen en zorgen met ons kunt bespreken. Onze assistente is elke werkdag bereikbaar voor vragen. Op hetzelfde vaste nummer kun je elke werkdag tussen 13:30 en 14:00 bellen als je je vraag met een verloskundige wilt overleggen. Dit mag iedereen laagdrempelig doen. Ons spoednummer is 24/7 bereikbaar voor bevallingen en zorgen. Dus als je je een keer zorgen maakt of een vraag hebt in het weekend: blijf er dan niet mee zitten. Ook daarvoor zijn we bereikbaar.

Verloskundigen

Je eerste afspraak bij de verloskundige bij 7 weken is bij een van onze verloskundigen uit ons vaste team. Wij verloskundigen doen allemaal hetzelfde werk, en je kunt ons dus allemaal tegenkomen op een consult, maar ook tijdens de bevalling. We zijn allemaal goed op de hoogte van je dossier en werken allemaal op dezelfde manier. Het maakt dus niet uit wie je uiteindelijk treft. Vaak vinden mensen het prettig om tijdens de zwangerschap niet te veel verschillende gezichten te zien. Uiteraard kunnen we de afspraken inplannen naar jouw/jullie behoefte. Daarnaast is het ook handig om te weten dat wij vaak in de buurt zijn als verloskundige in Overvecht en verloskundige in Zuilen.

Nieuwsgierig geworden naar onze zorg? We verwelkomen je graag spoedig op onze praktijk voor een eerste afspraak bij de verloskundige bij 7 weken en een kennismaking! Je kunt je inschrijven via onze website. De assistente neemt dan contact met je op.

Gebruik ons handige en eenvoudige inschrijfformulier: inschrijven kan hier.