Welkom bij Verloskundigenpraktijk Breedstraat

Bel ons

Wie zijn wij

Vast team

Ons team van verloskundigen en praktijkassistenten staat 24/7 voor jullie klaar.

We werken in de praktijk met een vast team van zeven verloskundigen: Jonne Morren, Laurie van der Sluis, Tineke van Solkema, Tineke van den Akker, Wendela Strengers, Eva den Ouden en Aliët van Veelen.
Daarnaast werken wij met vaste waarneemsters, Diana Jeremias en Saloua Bouchahrouf.

Tineke van Solkema is op dit moment met zwangerschapsverlof, Diana en Saloua vervangen haar. Je kunt hen dus regelmatig tegen komen op de praktijk. 

Voor het maken van echo’s werkt Marianne Dellebeke – Weijts bij ons, zij is gecertificeerde echoscopiste.

Onze assistentes staan je graag te woord, op de praktijk en aan de telefoon. Zij zijn op werkdagen van 09.00 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur bereikbaar.

Goed op de hoogte

We hebben regelmatig praktijk overleg zodat we allemaal goed op de hoogte blijven van wat er speelt bij onze cliënten.

Studenten

We zijn een opleidingspraktijk en begeleiden daarom een aantal weken per jaar studenten van de Verloskunde Academie. Wil je dit liever niet? Laat het ons dan weten.

Samenwerking

Wij werken samen met verschillende ziekenhuizen in de regio (Diakonessenhuis, WKZ en Antonius ziekenhuis). Vanuit het Diakonessenhuis houden wij eens per zes weken samen met gynaecoloog Dr. Deurloo spreekuur bij ons op de praktijk voor cliënten die net wat extra zorg nodig hebben of bij overlegsituaties. Wij noemen dit poli op locatie.

Voor echo’s die wij niet zelf kunnen maken (zoals de twintig-weken echo) verwijzen wij je door naar gespecialiseerde echocentra in de buurt.

Met lactatiekundigen-organisatie Borstvoeding en Meer hebben wij regelmatig contact om cliënten optimaal te kunnen begeleiden bij het geven van borstvoeding.

Verloskundigen

Jonne Morren
Jonne Morren
Praktijkhouder
Verloskundige
Echoscopiste
BIG nummer 89914559203

‘Meemaken dat twee mensen ‘ouders’ worden, is heel bijzonder’

In het kort: woont samen in de Utrechtse Vogelenbuurt, moeder van een dochter een zoon, is verliefd op het stadse leven, houdt van koffiebarretjes en hardlopen langs de Singel, bemoeit zich ook met communicatie binnen de praktijk, zoals website, huisstijl en marketing.
‘Na een studie communicatiemanagement wilde ik graag nog verder studeren. Toen ik hierna begon aan Verloskunde bleek dat te zijn waar ik naar op zoek was. Na een waarneming bij Verloskundigenpraktijk Breedstraat ben ik niet meer weggegaan. En toen ik de kans kreeg om maat te worden in de praktijk, was die keuze snel gemaakt. Meedelen in het moment dat ouders voor het eerst hun kind verwelkomen op de wereld, is het mooiste wat er is.’

 

Laurie van der Sluis
Laurie van der Sluis
Praktijkhouder
Verloskundige
BIG nummer 69918697903

‘We leveren graag een bijdrage aan een bewuste en positieve belevenis van de zwangerschap’

In het kort: is herkenbaar aan een grote dosis enthousiasme en energie, heeft haar master diploma in Klinische Epidemiologie, houdt zich vanuit de praktijk bezig met relevante onderzoeksprojecten, gaat graag naar zomerfestivals.
‘In Frankrijk, tijdens het leren van de Franse taal, besloot ik dat mijn volgende stap in de richting van verloskunde zou gaan. Ik geniet er enorm van om zwangeren te ondersteunen en bevallingen te begeleiden. Om me verder te ontwikkelen koos ik later voor een masterstudie ‘Evidence Based Practice’ aan de Universiteit van Amsterdam. Dat betekent zoveel als onderzoek doen naar beste bewezen manier van verloskundige zorg leveren.’

 

Tineke van Solkema Verloskundige
Tineke van Solkema
Praktijkhouder
Verloskundige
BIG nummer 39916329003

‘De ontlading in een verloskamer of slaapkamer na de geboorte van een kindje is het mooiste wat er is!’

In het kort: opgegroeid  in het oosten, opgeleid in het noorden, gewerkt in het westen en nu op haar plek in het midden van het land. Houdt van stedentrips, natuur en koken. Leuk om te weten: Tineke is in verwachting van haar eerste kindje.

“Na 2 jaar Farmacie te hebben gestudeerd besloot ik om over te stappen naar het mooie beroep van verloskundige. Nu 10 jaar later heb ik daar nog steeds geen moment spijt van. Ik vind het prettig dat ik medische zorg mag geven op een persoonlijke en betrokken manier en haal dan ook veel energie en voldoening uit dit prachtige vak. Daarnaast is begeleiden van zoveel verschillende mensen, met ieder hun eigen wensen, verwachtingen en ideeën ontzettend afwisselend en uitdagend. Na gewerkt te hebben in Groningen, de Zaanstreek en Amsterdam ben ik nu op mijn plek in het mooie Utrecht binnen het fijne team van verloskundigenpraktijk Breedstraat.”

 

_dsc2953
Tineke van den Akker
Praktijkhouder
Verloskundige
Echoscopiste
BIG nummer 19920526503

‘De geboorte van nieuw leven vind ik elke keer fascinerend’

In het kort: nuchtere noordeling die zich helemaal thuis voelt in Utrecht, houdt van lezen en reizen(liefst gecombineerd), kan je tegenkomen in het park terwijl ze aan het bootcampen is.

‘Als kind keek ik al gefascineerd naar het programma ‘de bevalling’ op TV. Na 1,5 jaar genees-kunde wist ik het dan ook zeker: ik ging verloskunde studeren in Groningen. Na gewerkt te   hebben in een Groningse stadspraktijk was het tijd voor een nieuwe uitdaging in Utrecht! Ik zie het als een voorrecht dat ik bij zo’n bijzondere gebeurtenis in jullie leven aanwezig mag zijn, het krijgen van een kind. In mijn begeleiding vind ik deskundigheid, persoonlijke zorg en een gezonde dosis humor belangrijk!’

 

Wendela Strengers
Wendela Strengers
Verloskundige
Echoscopiste
BIG nummer 69909240303

‘Zwanger zijn, bevallen en nieuw leven geven, dat blijft nog steeds een wonder’

In het kort: is als moeder van twee jonge kindjes een betrokken en rustige ervaringsdeskundige, weet bijna alles wat er te weten valt over borstvoeding.
‘Ik was een jaar of 16 toen ik serieus ging nadenken over mijn toekomst. Zoveel beroepen om uit te kiezen, maar dat van verloskundige bleef maar terugkomen. Het zal wel een ‘teken’ geweest zijn. Ik koos voor een studie Verloskunde in Maastricht en heb nooit spijt gehad. In heel Nederland heb ik moeders begeleid bij hun bevalling, voordat ik in Utrecht terechtkwam. Nog steeds verwonder ik me elke keer weer over de wondere wereld van het zwanger zijn, het bevallen en de kennismaking met zo’n nieuw klein mensje.’

 

Eva den Ouden
Eva den Ouden
Verloskundige
Echoscopiste
BIG nummer 19922959003

Het mogen bijdragen aan een mooie ervaring van de zwangerschap, de bevalling en het kraambed is iedere keer weer erg bijzonder’

In het kort: enthousiaste en betrokken verloskundige, met een goede dosis Brabantse nuchterheid die naast haar werk ook van koffie drinken, etentjes, sporten en het zonnetje houdt, woonachtig in Utrecht. 

‘Ik ben met veel enthousiasme in 2013 aan de opleiding Verloskunde in Maastricht begonnen en nooit heb ik hier een dag spijt van gehad. Een stage in Michigan (USA) was een van de mooiste ervaringen tijdens de opleiding. In 2018 ben ik bij het team van de Breedstraat komen werken. Dat je als verloskundige onderdeel mag uitmaken van een zwangerschap, geboorte en nieuw leven is iedere keer heel bijzonder. Een werkdag als verloskundige ziet er nooit hetzelfde uit, deze variatie geeft veel energie.’

 

Aliët van Veelen
Verloskundige
BIG nummer 09927440803

 “Als ik in de auto terugrijd na een mooie bevalling ben ik altijd weer zo gelukkig met het werk dat ik mag doen”

In het kort: Is opgegroeid in Amersfoort maar heeft haar hart verloren aan het mooie Utrecht. Komt uit een groot gezin en houdt van vrienden en gezelligheid om haar heen, vaak gecombineerd met lekker eten en een drankje.

‘Omdat ik 2 broertjes en 2 zusjes heb, ben ik als kind al veel in aanraking gekomen met zwangerschap en geboorte. De bezoeken met mijn moeder aan de verloskundige hebben op mij veel indruk gemaakt. Aan het einde van de basisschool wist ik het al, ik word verloskundige. Aan deze keuze heb ik nooit getwijfeld, en het vak blijft voor mij het mooiste vak dat er is! Tijdens een stage in Tanzania heb ik ook gezien hoe dankbaar we mogen zijn met ons Nederlandse zorgsysteem, en ik draag daar met trots een steentje aan bij.’

Vaste waarneemsters 

Onze vaste waarneemsters zijn Diana Jeremias en Saloua Bouchahrouf, zij zijn ervaren verloskundige en bekend in de stad Utrecht

_dsc2943
Diana Jeremias
Verloskundige
Echoscopiste
BIG nummer 79913632603

‘Verloskunde is het mooiste vak wat er is.’

In het kort: moeder van twee tienerdochters en houdt van uiteten en gezellig koffiedrinken in de binnenstad.

“Al sinds mijn tienerjaren voelde ik mij zeer aangetrokken tot het vak Verloskunde, maar pas na de geboortes van mijn kinderen ben ik echt serieus gaan overwegen om de opleiding te volgen. In 2006 ben ik gestart met de Verloskunde Academie in Amsterdam en ben in 2010 afgestudeerd. Een betere keuze heb ik in mijn leven niet kunnen maken; dit vak geeft mij veel voldoening, plezier en energie. Ik vind het bijzonder om een zwangerschap, bevalling en kraambed te mogen begeleiden en onderdeel te zijn van één van de belangrijkste momenten in het leven van een gezin. Ik ben heel trots dat ik dit mag en kan doen.”

 

Saloua Bouchahrouf
Saloua Bouchahrouf
Verloskundige
Echoscopiste
BIG nummer 89916944703

‘Iedere zwangere is uniek en verdient een eigen persoonlijke benadering.’

In het kort: getrouwd en leeft samen met haar man en peuter in de Utrechtse heuvelrug, houdt van boswandelingen maken, cultuur en geniet ervan om te kokerellen voor een vol gezellig huis. 

“Als tiener wist ik het zeker: ik zou verloskundige worden. Na mijn studietijd in Amsterdam en daar werkervaring op te hebben gedaan, ben ik helemaal ingeburgerd in regio Utrecht. Bij de Breedstraat het ik het teamgevoel gevonden met de andere verloskundigen dat ik nergens anders heb gevonden. Na vijf jaren werkzaam te zijn als verloskundige, blijf ik elke geboorte uniek vinden en met verve begeleiden. Dat ik het vertrouwen mag winnen om deel uit te maken van misschien wel de meest intense periode uit iemands leven, het worden van ouders, dat is voor mij een bijzonder voorrecht.”

 

Echoscopiste

Marianne Dellebeke Echoscopiste
Marianne Dellebeke
Echoscopiste

‘De eerste glimp van een neusje of bewegende armpjes en beentjes op de echo is altijd weer bijzonder. Ik blijf altijd verwonderd!’

In het kort: enthousiaste zuiderling, moeder van twee meiden( 4 en 7), die soms een uitstapje maakt naar het mooie Utrecht. Heeft als verloskundige het vuur en de passie voor de echo’s ontdekt en heeft de overstap gewaagd van verloskundige naar echoscopiste.

“Al 12 jaar werk ik met veel plezier als verloskundige vooral in het zuiden van het land. Vanaf dag één van de opleiding voor de basis echo’s, heb ik mijn hart verloren aan het vak van echoscopie. Ik heb me nog verder gespecialiseerd in het maken van echo’s en kom dan ook graag in deze verloskundige praktijk deze kwaliteit toevoegen. Dat eerste moment dat ouders via een echo kennismaken met hun kleintje is onbetaalbaar en laat de kamer vaak een beetje gloeien. Dat ik dat mede mogelijk maak middels een echo is een voorrecht.”

Praktijkassistentes

Elianne, Fiona en Sigrid kunnen jullie tegen komen op de praktijk of jullie kunnen hen telefonisch bereiken van 09.00 tot 13.00 uur en van  14.00 tot  16.00 uur voor vragen en/of het maken van afspraken.

Sigrid Pol
Sigrid Pol
_dsc2889
Elianne Hupperetz

 

Fiona de Jong
Fiona de Jong

 

Praktijkmanager

Wij hebben een praktijkmanager. Zij houdt zich achter de schermen bezig met de organisatorische kant van onze praktijk en ondersteunt in het opstellen en uitvoeren van ons beleid.

_dsc1506
Mirjam van de Geer