Wie zijn wij

Vast team

Ons team van verloskundigen en praktijkassistenten staat 24/7 voor jullie klaar.

We werken in de praktijk met een vast team van zeven verloskundigen: Laurie van der Sluis, Tineke van Solkema, Tineke van den Akker, Eva den Ouden, Aliët van Veelen, Leanne van den Berg en Loise Stell.
Daarnaast werken wij met vaste waarneemsters, Diana Jeremias en Saloua Bouchahrouf.

Onze assistentes staan je graag te woord, op de praktijk en aan de telefoon. Zij zijn op werkdagen van 09.00 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur bereikbaar.

 

Goed op de hoogte

We hebben regelmatig praktijk overleg zodat we allemaal goed op de hoogte blijven van wat er speelt bij onze cliënten.

 

Studenten

We zijn een opleidingspraktijk en begeleiden daarom een aantal weken per jaar studenten van de Verloskunde Academie. Wil je dit liever niet? Laat het ons dan weten.

 

Samenwerking

Wij werken samen met verschillende ziekenhuizen in de regio (Diakonessenhuis, WKZ en Antonius ziekenhuis). Binnen het Diakonessenhuis hebben wij nauw contact met gynaecoloog Dr. Verbeek aangaande cliënten die net wat extra zorg nodig hebben.

Voor echo’s die wij niet zelf kunnen maken (zoals de twintig-weken echo) verwijzen wij je door naar ons eigen echocentrum Focus.

Met lactatiekundigen-organisatie Borstvoeding en Meer hebben wij regelmatig contact om cliënten optimaal te kunnen begeleiden bij het geven van borst- en kunstvoeding.

Onze verloskundigen

Laurie 2

Laurie van der Sluis
Praktijkhouder
Verloskundige
Echoscopiste
BIG nummer 69918697903

 ‘We leveren graag een bijdrage aan een bewuste en positieve belevenis van de zwangerschap.’

In het kort: is herkenbaar aan een grote dosis enthousiasme en energie, heeft haar master diploma in Klinische Epidemiologie, houdt zich vanuit de praktijk bezig met relevante onderzoeksprojecten, gaat graag naar zomerfestivals.
‘In Frankrijk, tijdens het leren van de Franse taal, besloot ik dat mijn volgende stap in de richting van verloskunde zou gaan. Ik geniet er enorm van om zwangeren te ondersteunen en bevallingen te begeleiden. Om me verder te ontwikkelen koos ik later voor een masterstudie ‘Evidence Based Practice’ aan de Universiteit van Amsterdam. Dat betekent zoveel als onderzoek doen naar beste bewezen manier van verloskundige zorg leveren.’

Tien 3

Tineke van Solkema
Praktijkhouder
Verloskundige
Versiekundige
BIG nummer 39916329003

‘De ontlading in een verloskamer of slaapkamer na de geboorte van een kindje is het mooiste wat er is!’

In het kort: opgegroeid  in het oosten, opgeleid in het noorden, gewerkt in het westen en nu op haar plek in het midden van het land. In 2020 rondde zij haar master gezondheidswetenschappen af. Houdt van stedentrips, mooi servies en boswandelingen.

“Na 2 jaar Farmacie te hebben gestudeerd besloot ik om over te stappen naar het mooie beroep van verloskundige. Nu jaren later heb ik daar nog steeds geen moment spijt van. Ik vind het prettig dat ik medische zorg mag geven op een persoonlijke en betrokken manier en haal dan ook veel energie en voldoening uit dit prachtige vak. Daarnaast is begeleiden van zoveel verschillende mensen, met ieder hun eigen wensen, verwachtingen en ideeën ontzettend afwisselend en uitdagend. Na gewerkt te hebben in Groningen, de Zaanstreek en Amsterdam ben ik nu op mijn plek in het mooie Utrecht binnen het fijne team van verloskundigenpraktijk Breedstraat. In mei 2021 mocht ik ons bijzondere vak van de andere kant meemaken en werd ik moeder van een zoon.”

Tinus 2

Tineke van den Akker
Praktijkhouder
Verloskundige
Echoscopiste
Versiekundige

BIG nummer 19920526503

‘De geboorte van nieuw leven vind ik elke keer fascinerend.’

In het kort: nuchtere noordeling die zich helemaal thuis voelt in Utrecht, houdt van reizen en etentjes met vrienden, slooft zich regelmatig uit tijdens een spinning of boksles.

‘Als kind keek ik al gefascineerd naar het programma ‘de bevalling’ op TV. De verloskunde bleef mij altijd trekken en na 1,5 jaar geneeskunde ben ik overgestapt naar verloskunde. In Groningen in 2015 afgestudeerd en daarna gewerkt in een Groningse stadspraktijk. Sinds 2016 maak ik deel uit van de leukste praktijk van Utrecht: de Breedstraat! Ik zie het als een voorrecht dat ik bij zo’n bijzondere gebeurtenis in jullie leven aanwezig mag zijn, het krijgen van een kind. In mijn begeleiding vind ik deskundigheid, persoonlijke zorg (écht) en een gezonde dosis humor belangrijk!’

Eva kleiner

Eva den Ouden
Praktijkhouder
Verloskundige
Echoscopiste
Versiekundige

BIG nummer 19922959003

‘Het mogen bijdragen aan een mooie ervaring van de zwangerschap, de bevalling en het kraambed is iedere keer weer erg bijzonder.’

In het kort: enthousiaste en betrokken verloskundige, met een goede dosis Brabantse nuchterheid die naast haar werk ook van koffie drinken, etentjes, sporten en het zonnetje houdt, woonachtig in Utrecht. 

‘Ik ben met veel enthousiasme in 2013 aan de opleiding Verloskunde in Maastricht begonnen en nooit heb ik hier een dag spijt van gehad. Een stage in Michigan (USA) was een van de mooiste ervaringen tijdens de opleiding. In 2018 ben ik bij het team van de Breedstraat komen werken. Dat je als verloskundige onderdeel mag uitmaken van een zwangerschap, geboorte en nieuw leven is iedere keer heel bijzonder. Een werkdag als verloskundige ziet er nooit hetzelfde uit, deze variatie geeft veel energie.’

Aliet 2

Aliët van Veelen
Verloskundige
BIG nummer 09927440803

‘Als ik in de auto terugrijd na een mooie bevalling ben ik altijd weer zo gelukkig met het werk dat ik mag doen.’

In het kort: Is opgegroeid in Amersfoort maar heeft haar hart verloren aan het mooie Utrecht. Komt uit een groot gezin en houdt van vrienden en gezelligheid om haar heen, vaak gecombineerd met lekker eten en een drankje.

‘Omdat ik 2 broertjes en 2 zusjes heb, ben ik als kind al veel in aanraking gekomen met zwangerschap en geboorte. De bezoeken met mijn moeder aan de verloskundige hebben op mij veel indruk gemaakt. Aan het einde van de basisschool wist ik het al, ik word verloskundige. Aan deze keuze heb ik nooit getwijfeld, en het vak blijft voor mij het mooiste vak dat er is! Tijdens een stage in Tanzania heb ik ook gezien hoe dankbaar we mogen zijn met ons Nederlandse zorgsysteem, en ik draag daar met trots een steentje aan bij.’

Leanne kleiner

Leanne van den Berg
Verloskundige
BIG nummer 079932491703

‘Aanwezig zijn bij zo’n intieme periode in iemands leven blijft een voorrecht.’

In het kort: Oprecht betrokken verloskundige, geboren en getogen Utrechter, wakker te maken voor goede koffie, dol op koken en (lekker) eten.

‘Op het moment dat ik voor de allereerste keer een kindje geboren zag worden wist ik: dit is hét beroep voor mij. Verloskunde is de perfecte combinatie van geneeskunde en persoonlijke aandacht. Geen één dag is hetzelfde en er blijven altijd weer nieuwe dingen te leren en ontdekken. Van een afwisselende werkdag, gevuld met nuchterheid en humor krijg ik energie. Individuele zorg is voor mij een belangrijk uitgangspunt: zorgen dat jullie je gehoord en gezien voelen.’

Loise kleiner

Loise Stell
Verloskundige
BIG nummer 39925418403

Loise in het kort: Enthousiaste, reislustige, creatieveling met een hart voor kunst en vrouwenrechten. Probeert dit regelmatig te combineren door het organiseren van creatieve projecten en gaat jaarlijks op reis naar Uganda voor vrijwilligerswerk.

Al sinds ik een klein meisje ben, weet ik dat ik verloskundige wilde worden. Om dit doel te bereiken nam ik een heerlijke omweg, die voor mij precies goed was. Tijdens mijn voorgaande opleidingen, besefte ik steeds meer hoe fascinerend ik de zwangere vrouw vind. Ik hou van de fysiologie en heb door ervaringen in het buitenland geleerd dat verloskunde soms ook zonder veel technologische middelen kan. Hierdoor heb ik veel vertrouwen in het lichaam van de vrouw, je bent hiervoor gemaakt!

 

Vaste waarneemsters 

Onze vaste waarneemsters zijn Diana Jeremias en Saloua Bouchahrouf, zij zijn ervaren verloskundigen en bekend in de stad Utrecht. Zij vallen voor ons in bij ziekte, vakantie of nascholingen.

Diana Jeremias
Verloskundige
Echoscopiste
BIG nummer 79913632603

‘Verloskunde is het mooiste vak wat er is.’

In het kort: moeder van twee tienerdochters en houdt van uiteten en gezellig koffiedrinken in de binnenstad.

“Al sinds mijn tienerjaren voelde ik mij zeer aangetrokken tot het vak Verloskunde, maar pas na de geboortes van mijn kinderen ben ik echt serieus gaan overwegen om de opleiding te volgen. In 2006 ben ik gestart met de Verloskunde Academie in Amsterdam en ben in 2010 afgestudeerd. Een betere keuze heb ik in mijn leven niet kunnen maken; dit vak geeft mij veel voldoening, plezier en energie. Ik vind het bijzonder om een zwangerschap, bevalling en kraambed te mogen begeleiden en onderdeel te zijn van één van de belangrijkste momenten in het leven van een gezin. Ik ben heel trots dat ik dit mag en kan doen.”

Saloua

Saloua Bouchahrouf
Verloskundige
Echoscopiste
BIG nummer 89916944703

‘Iedere zwangere is uniek en verdient een eigen persoonlijke benadering.’

In het kort: getrouwd en leeft samen met haar man en twee kinderen in de Utrechtse heuvelrug, houdt van boswandelingen maken, cultuur en geniet ervan om te kokerellen voor een vol gezellig huis. 

“Als tiener wist ik het zeker: ik zou verloskundige worden. Na mijn studietijd in Amsterdam en daar werkervaring op te hebben gedaan, ben ik helemaal ingeburgerd in regio Utrecht. Bij de Breedstraat het ik het teamgevoel gevonden met de andere verloskundigen dat ik nergens anders heb gevonden. Na vijf jaren werkzaam te zijn als verloskundige, blijf ik elke geboorte uniek vinden en met verve begeleiden. Dat ik het vertrouwen mag winnen om deel uit te maken van misschien wel de meest intense periode uit iemands leven, het worden van ouders, dat is voor mij een bijzonder voorrecht.”

Praktijkassistentes

Fiona, Inge en Annejuul kunnen jullie tegen komen op de praktijk of jullie kunnen hen telefonisch bereiken van 09.00 tot 13.00 uur en van  14.00 tot  16.00 uur voor vragen en/of het maken van afspraken.

Fiona de Jong

Inge van Dorp

                      Annejuul Jans

 

Praktijkmanager

Mirjam

Mirjam van de Geer

 

 

Wij hebben een praktijkmanager. Zij houdt zich achter de schermen bezig met de organisatorische kant van onze praktijk en ondersteunt in het opstellen en uitvoeren van ons beleid.