Welkom bij Verloskundigenpraktijk Breedstraat

Bel ons

Missie en visie

Zo werken wij aan een gezonde en sterke start voor moeder en kind:

Wij, de verloskundigen van de Breedstraat, willen jou als aanstaande moeder de zorg bieden waar je behoefte aan hebt. Samen werken we toe naar de geboorte van een gezond kind. Een geboorte waar je als kersverse ouder met een goed gevoel op kunt terugkijken. Dat is onze missie.

Onze visie op zorg

We doen er alles aan om deze missie te laten slagen. We stellen ons permanent op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van verloskundige zorg en passen onze werkwijze aan als de laatste onderzoeken daar aanleiding toe geven. De richtlijnen van onze beroepsvereniging zijn daarbij voor ons het uitgangspunt. Natuurlijk luisteren we naar de wensen en behoeften die jij en ook je partner hebben en staan we open voor suggesties en speciale verzoeken. Met elkaar bepalen we de begeleiding van zwangerschap en bevalling.

We zetten daarbij in op de best mogelijke zorg voor jou en het ongeboren kindje, ook in samenwerking met andere zorgdisciplines, zoals de gynaecoloog, de kraamzorg, de lactatiekundige en de fysiotherapeut.

Meeleven en meedenken

Tijdens de periode van zwanger worden, de zwangerschap en de bevalling bieden wij niet alleen professionele, maar ook persoonlijke zorg.  We zijn altijd bereikbaar als jij of je partner vragen hebben, ongerust zijn of misschien angstig.

Ons motto is: ‘Blijf er niet mee zitten’. Je kunt altijd en met elke vraag bij ons terecht. We stellen je gerust en komen meteen in actie als dat nodig is.

Niet alleen jij kunt ons altijd bereiken, wij zoeken in sommige gevallen ook contact met jou, bijvoorbeeld om even te vragen hoe het met je gaat. Want onze zorg wordt beter als we jou – en ook je partner – goed kennen.

Kiezen en vertrouwen

Tijdens de zwangerschap kom je voor veel belangrijke keuzes te staan. We benoemen en bespreken met jou (en je partner) alle aspecten, voordelen of eventuele nadelen van een situatie of keuze. Wij geven accurate informatie en nuttige adviezen. Over zaken rond de zwangerschap en de bevalling, én ter voorbereiding op het ouderschap, zoals:

  • waar en hoe je wilt bevallen
  • prenatale screening
  • (borst)voeding en verzorging
  • (zwangerschaps)cursussen
  • fit blijven en sport
  • wat er op je afkomt als je ouder wordt

Zo willen wij jou als zwangere en aanstaande moeder stimuleren om te vertrouwen op je eigen kracht en inzicht. Zodat jij en je partner als aanstaande ouders de bevalling en het ouderschap met vertrouwen tegemoet kunnen zien.