Welkom bij Verloskundigenpraktijk Breedstraat

Echo’s

Eerste echo

Als je  wilt, maken we een (vroege) inwendige echo (tussen 8-10 weken). Deze echo wordt, als er geen indicatie is, niet vergoed door de verzekeraar. Er kunnen voor deze echo kosten in rekening worden gebracht (€ 37,00). Mocht je dit willen, neem dan contact op met de assistente.

Termijnecho

De termijnecho is een echo die rond 10-12 weken zwangerschap gemaakt wordt en heel nauwkeurig laat zien hoe ver je zwanger bent. Deze echo vindt plaats op de praktijk.

Twintig weken echo

De twintig weken echo is een uitgebreide medische echo waarbij gekeken wordt of de baby geen aangeboren afwijkingen heeft (voor zover ze dat op een echo kunnen zien). Er wordt onder andere gekeken naar de hersenen, het hart, andere belangrijke organen en het aangezicht. Deze echo is niet verplicht.

Bij de 20 weken echo wordt er ook gekeken naar softmarkers die bij een syndroom kunnen horen. Softmarkers zijn mogelijke aanwijzingen voor een syndroom (bijvoorbeeld Downsyndroom). Indien deze softmarkers aanwezig zijn hoeft dit niet direct te betekenen dat er daadwerkelijk sprake is van een syndroom. Hiervoor is aanvullend onderzoek nodig.

Je kunt er voor kiezen deze echo rond de 20e week van je zwangerschap te laten doen. Deze echo wordt in tegenstelling tot de combinatietest wel vergoed. Kijk voor meer informatie over beide onderzoeken op www.onderzoeknaarmijnongeborenkind.nl.

Liggingsecho

Rond 35-36 weken zwangerschap maken wij op de praktijk een echo om te kijken hoe het kindje ligt. Voor de bevalling is het belangrijk dat het hoofdje van het kind beneden in je buik ligt.

Echofoto’s

Het is mogelijk om de echofoto’s die we in de zwangerschap van jullie kindje maken op een USB-stick op te slaan. Hiervoor hebben we op de praktijk USB-sticks, die je voor € 5,00 kunt kopen. Als je hier gebruik van wilt maken, willen we je vragen € 5,00 contant en gepast mee te nemen.