Bevalcursus

Je bent zwanger en op zoek naar een goede cursus. Als geen ander weten wij dat het aanbod van cursussen enorm groot is en dat de keuze soms lastig is. Iedereen mag een zwangerschapscursus geven. Dus hoe betrouwbaar is de informatie eigenlijk? En wat past nou het beste bij jou/jullie?

Omdat wij al een hele poos onze zwangeren hiermee zien worstelen in de praktijk hebben wij een eigen cursus opgezet. Een complete cursus die jou en je partner écht goed voorbereid op de bevalling en het stuk erna. Gegeven door een verloskundige, omdat wij geloven dat het belangrijk is dat je informatie van een medisch professional komt. Met invloeden en oefeningen van een wetenschappelijk onderbouwde methode: Mindfulness.

Wat kun je verwachten van deze cursus? 

Inhoud

 • Praktische informatie over de bevalling
 • Met veel invloeden van Mindfulness*
 • Hands-on oefenen, samen én zelf thuis
 • Ademhalingsoefeningen
 • Meditaties
 • Complete voorbereiding op de bevalling

 

Praktisch

 • Je komt samen met je (geboorte)partner
 • Manual met aanvullende informatie voor thuis
 • Groepsbijeenkomsten met max. 6 stellen
 • Op een vertrouwde plek: in de bunker van onze praktijk (Boothstraat 5)
 • 4 sessies van 2.5-3u per keer
 • Gegeven door een verloskundige met een opleiding in Mindfulness
 • Bijeenkomsten in de avond en/of in het weekend

*Mindfulness is een bewezen effectieve methode

 

Hoe weet ik of deze cursus iets voor mij is?

 • Jullie willen een goed onderbouwde en complete voorbereiding op de bevalling
 • Jullie willen naast de praktische informatie, ook een mentale voorbereiding op de bevalling
 • Je wilt leren hoe je met de pijn van de bevalling om kan gaan
 • Je wilt graag ademhalingstechnieken leren
 • Je vindt het leuk om andere stellen te leren kennen en hun vragen te horen
 • Je wilt een manier leren om ‘uit je hoofd’ te gaan en ‘in je lichaam’ te komen
 • Jullie hebben zin om hier samen tijd in te investeren
 
Deze cursus is uitermate geschikt voor als je je eerste kindje krijgt. Maar zeker ook als je een tweede/volgende kindje krijgt, logischerwijs zal er dan wel e.e.a. besproken worden wat je al kent.
Twijfel je of deze cursus bij je past? Bespreek het dan op het spreekuur of mail naar de trainer: jennisa.eigen.wijs@gmail.com.
 

Waarom anderen ons aanraden…

“Je het samen doet, een mix van gevoel en wetenschappelijke inzichten, leren vertrouwen op je eigen kunnen. “

“We beide hiervan opsteken en veel aspecten aanbod komen waar je niet 1,2,3 zelf aan denkt of bewust er van bent dat het er is of dat je er te maken krijgt. Soms was het echt een eye opener!! “
 
“De cursus door onze verloskundigenpraktijk wordt aangeboden (en tijdens de controles ook naar verwezen wordt). De compacte groep maakte de cursus toegankelijk. Fijne combinatie tussen (bevallings)theorie en praktijk – in het bijzonder ook de tijd ná de bevalling. “
 
“Ik zou de cursus zeker aanbevelen. Ik heb inzicht gekregen in verschillende aspecten van bevallingen en geleerd hoe hier samen met mijn partner handvaten aan te geven. Dit is precies wat ik ervan had gehoopt. Het voelt heel compleet in informatie en oefeningen en met een hele fijne mindfull inkleuring waardoor het het medische overstijgd. Jenissa heeft/jij hebt een hele fijne energie en duidelijk veel kennis. Het was fijn dit van je te mogen leren, dank daarvoor. “

 

Kosten

De cursus kost € 285,00. Dit is voor jou en je (geboorte)partner samen. Dit bedrag betaal je vooraf. Bij aanmelding ontvang je instructies hoe te betalen. Voor aanvang van de cursus ontvang je een betalingsbewijs dat je in kunt dienen bij je zorgverzekeraar. Omdat de cursus gegeven wordt door een verloskundige, kun je de kosten declareren bij je zorgverzekeraar indien je voldoende aanvullend verzekerd bent. Controleer je polis of jouw verzekering een cursus vergoed.

Klik hier voor data en aanmelden.

Wie is de trainster?

In 2019 ben ik afgestudeerd als verloskundige en sindsdien werk ik als waarneemster, eerst in een praktijk in Noord-Limburg en sinds april 2021 in een praktijk in regio Rijnsburg/Noordwijk/Katwijk. Sinds 2022 begeleid ik als trainer zwangerschapscursussen en MBCP-trainingen (Mindfulness Based Childbirth and Parenting).

Na een burn-out in 2017 ben ik in aanraking gekomen met Mindfulness. In januari 2018 deed ik zelf de 8-weekse MBSR-training (Mindfulness Based Stress Reduction). In die periode en daarna ben ik me steeds verder gaan verdiepen in het pad van zelfbewustzijn. Ik beoefen yoga sinds 2017 en ben meerdere keren per week op de mat te vinden. De afgelopen jaren zijn voor mij een reis geweest naar een bewust en mindful leven, in contact met mijn intuïtie, in het ‘hier en nu’.
Door Mindfulness, yoga, ademhalingsoefeningen en andere verdiepingsvormen heb ik veel geleerd over de connectie tussen lichaam en geest. Toen ik afstudeerde als verloskundige ben ik die kennis ook in gaan zetten bij het begeleiden van zwangerschappen en bevallingen.

Al vrij snel merkte ik dat ik te weinig tijd in de spreekkamer had om alles te delen wat ik zou willen delen of om echt de diepte in te gaan. Zo ontstond de wens om naast verloskundige trainer te worden en in groepsverband zwangeren en partners te gaan trainen.
Ik geloof dat mijn kennis en ervaring als medisch professional gecombineerd met mijn kennis en ervaring over Mindfulness en bewustzijn een gouden combinatie zijn om jullie als zwangere en partner te begeleiden in een bewuste voorbereiding op de geboorte van jullie kindje en het ouderschap.

De connectie tussen lichaam en geest en tussen gedachten en gevoel vind ik ontzettend interessant. Tegen cliënten zeg ik altijd dat je ‘bevallen niet met je hoofd doet, maar met je lijf’ en dat je ‘niet te veel moet nadenken’. Makkelijk gezegd, maar in de praktijk soms toch best lastig. Want vooral vrouwen – ik ook – zijn vaak een ‘tikkeltje’ perfectionistisch en we weten maar al te graag van tevoren wat te doen en wat te verwachten. En net dát weet je niet als het om bevallen gaat. Je mag de controle loslaten en erop vertrouwen dat je lijf, je intuïtie, weet wat moet gebeuren. Wat kan helpen is je – beiden – goed voorbereiden en leren ‘voelen wat je nodig hebt’. Daar hoop ik jullie bij te helpen.

Wees welkom, tot snel!

Jennisa Peeters