Na 42 weken

Je krijgt in het begin van de zwangerschap van ons een uitgerekende datum te horen. Dit is echter meestal niet de datum waarop het kindje ook echt geboren gaat worden. Een kindje ‘mag’ geboren worden tussen 37 en 42 weken zwangerschap. Ongeveer 80 % van de bevallingen start spontaan voor de 41 weken, zonder dat verder ingrijpen nodig is. Circa 20 % van de bevallingen komt in de 41e week op gang, waarbij 2-5 % uiteindelijk niet voor de 42e week bevalt.

De meeste bevallingen komen dus op gang nà de uitgerekende datum. Vaak willen na 40 weken veel vrouwen graag dat de bevalling begint. Helaas zijn er geen wondermiddelen waardoor je de bevalling op gang kunt brengen.

Tussen 40 en 41 weken zijn er geen extra controles nodig voor jou en de baby. Het blijft in deze periode natuurlijk wel belangrijk om te letten op de bewegingen van de baby. Lees daar meer over in deze folder.

Na de uitgerekende datum zullen we met je bespreken hoe de periode na 41 weken eruit ziet qua controles, dit is ook afhankelijk van jullie wens. Lees daarom rond je uitgerekende datum deze folder over 41 weken zwanger. Dan bespreken we dit verder met jullie tijdens de controles.

Klik op de afbeelding om naar de folder te gaan.