Workshop babyverzorging

Wat kan je verwachten?

Tijdens deze workshop Babyverzorging leren jullie alles over de dagelijkse verzorging van jullie (toekomstige) baby. Hierbij kun je denken aan het verschonen van luiers, het aan- en uitkleden, het baden en ook het voeden van je baby. Maar ook het verzorgen van de navelstreng en het voorkomen of verhelpen van darmkrampjes en luieruitslag komen aan bod.

De workshop wordt begeleidt door Missy Repi, zij is spreker bij Remedica, maar bovenal een ervaren kraamverzorgende. Zij laat jullie stap voor stap zien hoe jullie je baby het beste kunnen verzorgen en geeft handige tips en adviezen.

De workshop ‘Babyverzorging’ interactief en praktisch. Jullie krijgen de kans om alle handelingen omtrent de verzorging van jullie baby van A tot Z zelf te oefenen aan de hand van een medische babypop. Zo kunnen jullie na afloop vol vertrouwen en met de juiste kennis thuis aan de slag met de verzorging van jullie eigen baby.

Wij zien grote meerwaarde van deze workshop, ook omdat er helaas personeelstekort is in de kraamzorg. Veel ouders krijgen minder uren kraamzorg dan van te voren gehoopt. Daarom is het extra fijn om al in de zwangerschap alle belangrijkste zaken al eens gezien, gehoord en gedaan te hebben. Zo kan je het direct in de praktijk brengen als jullie kindje geboren is en kunnen de kraamzorg uren extra goed ingezet worden.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Iedereen is welkom! We raden aan om de workshop te volgen in de periode na de 30e week van je zwangerschap, maar eerder in je zwangerschap is uiteraard ook mogelijk.

Er is in de workshop veel aandacht voor de rol van de partner, we raden je dus aan om deze samen met je partner te volgen. De workshop wordt gegeven in het Nederlands.

 

Zijn er kosten aan verbonden?

We vragen een bijdrage van €5 per persoon, €10 per stel. In de bevestigingsmail die je na aanmelden ontvangt tref je een QR code aan. Contant langsbrengen bij de assistente of meenemen naar je controle afspraak kan ook.

 

Wanneer is de workshop?

De volgende workshop is gepland op de volgende data:

maandag 3 juni van 19.30 – 21.00 uur.
maandag 8 juli van 19.30 – 21.00 uur.
maandag 26 augustus 19.30 – 21.00 uur.
maandag 7 oktober van 19.30 – 21.00 uur.
maandag 18 november van 19.30 – 21.00 uur.

Houd de pagina in de gaten voor mee data in de periode erna.

 

Hoe meld ik mij aan?

Je kan je aanmelden door te mailen naar info@verloskundigenbreedstraat.nl en daarbij vermelden met hoeveel personen je komt. Na aanmelding rekenen we op je komst. Let op: voor de workshop is een minimaal aantal deelnemers van 16 personen nodig.