Nacontrole

Zes weken na de bevalling kun je bij ons op nacontrole komen. We zijn benieuwd hoe het nu met jullie gaat. We bespreken daarnaast hoe je onze zorg tijdens zwangerschap, bevalling en kraamtijd hebt ervaren. Als er tijdens de zwangerschap, bevalling of kraamtijd problemen zijn geweest zullen we met je bespreken wat dit betekent voor een volgende zwangerschap. Als je nog vragen hebt kun je die stellen.

Vaak is het fijn om de nacontrole af te spreken bij de verloskundige die ook bij je bevalling is geweest. Voor een afspraak kun je het beste een paar weken na je bevalling met ons bellen. De assistente kan dan een afspraak voor jullie maken. De nacontrole duurt ongeveer 30 minuten, denk je meer tijd nodig te hebben geef dit dan aan bij de assistente. Maak de afspraak ongeveer 3-4 weken van te voren.

Afhankelijk van hoe de zwangerschap en bevalling gegaan zijn, doen we tijdens de nacontrole ook nog wat lichamelijke controles. We kunnen bijvoorbeeld de bloeddruk meten, voelen naar de ruimte tussen de buikspieren en een inwendig vaginaal onderzoek doen. Soms meten we ook nog het ijzergehalte in je bloed door middel van een vingerprikje.

Je bent uiteraard van harte welkom om samen met je partner, kindje of alleen te komen.