Welkom bij Verloskundigenpraktijk Breedstraat

Wie zijn wij

Vast team

Ons team van verloskundigen en praktijkassistenten staat 24/7 voor jullie klaar.

De praktijkhouders zijn Hedwig Pesgens, Jonne Morren en Laurie van der Sluis.

Ook werken Wendela Strengers, Kyra Alleleijn, Tineke van den Akker, Eva den Ouden en Diana Jeremias bij ons. Soms kan het voorkomen dat je een andere (altijd ervaren) waarnemend verloskundige treft, bijvoorbeeld in vakantieperiodes of in geval van ziekte. We proberen dat altijd te beperken.

Hedwig, Jonne, Wendela en Diana maken echo’s in de zwangerschap. Daarnaast werken we samen met een gecertificeerd echoscopiste, Marianne Dellebeke – Weijts. Op dinsdagmiddag en avond heeft Marianne spreekuur op de Breedstraat.

Onze assistentes staan je graag te woord, op de praktijk en aan de telefoon. Zij zijn op werkdagen van 08:30 uur tot 13.00 uur bereikbaar.

Goed op de hoogte

We hebben regelmatig praktijk overleg zodat we allemaal goed op de hoogte blijven van wat er speelt bij onze cliënten.

Studenten

We zijn een opleidingspraktijk en begeleiden daarom een aantal weken per jaar studenten van de Verloskunde Academie. Wil je dit liever niet? Laat het ons dan weten.

Samenwerking

Wij werken samen met verschillende ziekenhuizen in de regio (Diakonessenhuis, WKZ en Antonius ziekenhuis). Vanuit het Diakonessenhuis houden wij eens per zes weken samen met gynaecoloog Dr. Schuitemaker spreekuur bij ons op de praktijk voor cliënten die net wat extra zorg nodig hebben of bij overlegsituaties.

Voor echo’s die wij niet zelf kunnen maken (zoals de twintig-weken echo) werken we samen met Echobureau Utrecht.

Met lactatiekundigen-organisatie Borstvoeding en Meer hebben wij regelmatig contact om cliënten optimaal te kunnen begeleiden bij het geven van borstvoeding.

Verloskundigen

 

Hedwig ‘Hoe je terugkijkt op je zwangerschap, bevalling en kraambed is zo belangrijk’ In het kort: leeft samen met partner Bart en zoon Mees, heeft een aangeboren voorliefde voor het Bourgondische leven, houdt van uitgaan in Utrecht en dwalen door boekwinkels, is maat in onze praktijk. ‘Ik wilde altijd al verloskundige worden, maar koos tegen beter weten in toch eerst voor een studie Nederlands. Toen ik 29 was, begon het te kriebelen. Ik wilde anders. Nu zit ik al bijna 15 jaar in het vak. Ik vind het belangrijk dat onze cliënten met een tevreden gevoel terugkijken op hun zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Het blijft bijzonder om in dit proces mensen te mogen begeleiden. Het is nog steeds een vak waar ik enorm van geniet!’
Hedwig Pesgens

‘Hoe je terugkijkt op je zwangerschap, bevalling en kraambed is zo belangrijk’

In het kort: leeft samen met partner Bart en zoon Mees, heeft een aangeboren voorliefde voor het Bourgondische leven, houdt van uitgaan in Utrecht en dwalen door boekwinkels.
‘Ik wilde altijd al verloskundige worden, maar koos tegen beter weten in toch eerst voor een studie Nederlands. Toen ik 29 was, begon het te kriebelen. Ik wilde anders. Nu zit ik al ruim 15 jaar in het vak. Ik vind het belangrijk dat onze cliënten met een tevreden gevoel terugkijken op hun zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Het blijft bijzonder om in dit proces mensen te mogen begeleiden. Het is nog steeds een vak waar ik enorm van geniet!’

 

Wendela Strengers
Wendela Strengers

‘Zwanger zijn, bevallen en nieuw leven geven, dat blijft nog steeds een wonder’

In het kort: is als moeder van twee jonge kindjes een betrokken en rustige ervaringsdeskundige, weet bijna alles wat er te weten valt over borstvoeding.
‘Ik was een jaar of 16 toen ik serieus ging nadenken over mijn toekomst. Zoveel beroepen om uit te kiezen, maar dat van verloskundige bleef maar terugkomen. Het zal wel een ‘teken’ geweest zijn. Ik koos voor een studie Verloskunde in Maastricht en heb nooit spijt gehad. In heel Nederland heb ik moeders begeleid bij hun bevalling, voordat ik in Utrecht terechtkwam. Nog steeds verwonder ik me elke keer weer over de wondere wereld van het zwanger zijn, het bevallen en de kennismaking met zo’n nieuw klein mensje.’

 

Jonne Morren
Jonne Morren

‘Meemaken dat twee mensen ‘ouders’ worden, is heel bijzonder’

In het kort: woont samen in de Utrechtse Vogelenbuurt, is in 2017 moeder geworden van een dochtertje: Lena, is verliefd op het stadse leven, houdt van koffiebarretjes en hardlopen langs de Singel, bemoeit zich ook met communicatie binnen de praktijk, zoals website, huisstijl en marketing.
‘Ook ik begon eerst aan een andere studie, maar communicatiemanagement bleek me niet zo te liggen. In tegenstelling tot de verloskunde. Daaraan verloor ik mijn hart. Na een stage bij Verloskundigenpraktijk Breedstraat ben ik niet meer weggegaan. En toen ik de kans kreeg om maat te worden in de praktijk, was dat als een soort thuiskomen. Meedelen in het moment dat ouders voor het eerst hun kind verwelkomen op de wereld, is het mooiste wat er is.’

 

 

Laurie van der Sluis
Laurie van der Sluis

‘We leveren graag een bijdrage aan een bewuste en positieve belevenis van de zwangerschap’

In het kort: is herkenbaar aan een grote dosis enthousiasme en energie, heeft haar master diploma in Klinische Epidemiologie, houdt zich vanuit de praktijk bezig met relevante onderzoeksprojecten, gaat graag naar zomerfestivals.
‘In Frankrijk, tijdens het leren van de Franse taal, besloot ik dat mijn volgende stap in de richting van verloskunde zou gaan. Ik geniet er enorm van om zwangeren te ondersteunen en bevallingen te begeleiden. Om me verder te ontwikkelen koos ik later voor een masterstudie ‘Evidence Based Practice’ aan de Universiteit van Amsterdam. Dat betekent zoveel als onderzoek doen naar beste bewezen manier van verloskundige zorg leveren.’

 

Kyra Alleleijn
Kyra Alleleijn

‘Als verloskundige is geen werkdag hetzelfde, dat is prachtig’

In het kort: houdt van beschuit met muisjes, reist graag rond de wereld, wordt wakker door het geluid van de Dom en rent als het even kan een rondje door het park voor wat extra energie.
‘Na de middelbare school vertrok ik naar Spanje om de taal te leren, ook werkte ik nog als au pair in Australië. Toen ik na deze omzwervingen terugkwam, was het tijd voor een serieuze studie, de Verloskunde. Vanuit een praktijk in Zutphen kwam ik terecht bij Verloskundigenpraktijk Breedstraat. De diversiteit en de persoonlijke betrokkenheid bij zwangerschap, geboorte en kraambed, vind ik een van de mooiste dingen van mijn beroep.’

 

_dsc2953
Tineke van den Akker

‘De geboorte van nieuw leven vind ik elke keer fascinerend’

In het kort: nuchtere noordeling die zich helemaal thuis voelt in Utrecht, houdt van lezen en reizen(liefst gecombineerd), kan je tegenkomen in het park terwijl ze aan het bootcampen is.
‘’Als kind keek ik al gefascineerd naar het programma ‘de bevalling’ op TV. Na 1,5 jaar genees-kunde wist ik het dan ook zeker: ik ging verloskunde studeren in Groningen. Na gewerkt te   hebben in een Groningse stadspraktijk was het tijd voor een nieuwe uitdaging in
Utrecht! Ik zie het als een voorrecht dat ik bij zo’n bijzondere gebeurtenis in jullie leven aanwezig mag zijn, het krijgen van een kind. In mijn begeleiding vind ik deskundigheid, persoonlijke zorg
en een gezonde dosis humor belangrijk!’

 

 

_dsc2943
Diana Jeremias

´Verloskunde is het mooiste vak wat er is´

In het kort: moeder van twee tienerdochters en houdt van uiteten en gezellig koffiedrinken in de binnenstad.

“Al sinds mijn tienerjaren voelde ik mij zeer aangetrokken tot het vak Verloskunde, maar pas na de geboortes van mijn kinderen ben ik echt serieus gaan overwegen om de opleiding te volgen. In 2006 ben ik gestart met de Verloskunde Academie in Amsterdam en ben in 2010 afgestudeerd. Een betere keuze heb ik in mijn leven niet kunnen maken; dit vak geeft mij veel voldoening, plezier en energie. Ik vind het bijzonder om een zwangerschap, bevalling en kraambed te mogen begeleiden en onderdeel te zijn van één van de belangrijkste momenten in het leven van een gezin. Ik ben heel trots dat ik dit mag en kan doen.”

 

Echoscopiste

Jessica photograph 2‘De eerste glimp van een neusje of bewegende armpjes en beentjes op de echo is altijd weer bijzonder. Ik blijf altijd verwonderd!’

In het kort: enthousiaste zuiderling, moeder van twee meiden( 4 en 7), die soms een uitstapje maakt naar het mooie Utrecht. Heeft als verloskundige het vuur en de passie voor de echo’s ontdekt en heeft de overstap gewaagd van verloskundige naar echoscopiste.

“Al 12 jaar werk ik met veel plezier als verloskundige vooral in het zuiden van het land. Vanaf dag één van de opleiding voor de basis echo’s, heb ik mijn hart verloren aan het vak van echoscopie. Ik heb me nog verder gespecialiseerd in het maken van echo’s en kom dan ook graag in deze verloskundige praktijk deze kwaliteit toevoegen. Dat eerste moment dat ouders via een echo kennismaken met hun kleintje is onbetaalbaar en laat de kamer vaak een beetje gloeien. Dat ik dat mede mogelijk middels een echo is een voorrecht.”

 

Praktijkassistentes

Elianne en Inge kunnen jullie tegen komen op de praktijk of jullie kunnen hen telefonisch bereiken van 8.30 tot 13.00 uur voor vragen en/of het maken van afspraken.

_dsc2889
Elianne Hupperetz

 

Praktijkmanager

Wij hebben een praktijkmanager. Zij houdt zich achter de schermen bezig met de organisatorische kant van onze praktijk en ondersteunt in het opstellen en uitvoeren van ons beleid.

_dsc1506

Mirjam van de Geer