Welkom bij Verloskundigenpraktijk Breedstraat

Bevalling

De bevalling is altijd een spannend moment. Of het nu de bevalling van je eerste kindje is, of dat je al vaker bevallen bent, het blijft een spannende gebeurtenis. Omdat de bevalling een samenwerking is tussen moeder en kind, zal elke bevalling weer anders gaan en is van te voren niet te voorspellen hoe de bevalling zal verlopen.

Een bevalling is in principe een natuurlijk proces. Wij zullen je tijdens dit proces begeleiden. Zolang er geen medische complicaties te verwachten zijn mag je zelf kiezen waar en hoe je wilt bevallen. Heb je wensen of vragen aangaande je bevalling dan kun je die altijd met ons bespreken. Ook kun je een geboorteplan maken.

Een kindje ‘mag’ geboren worden tussen 37 en 42 weken zwangerschap. De meeste bevallingen komen op gang na de uitgerekende datum. Vaak willen na 40 weken veel vrouwen graag dat de bevalling begint. Helaas zijn er geen wondermiddelen waardoor je bevalling op gang kunt brengen. Na de uitgerekende datum zullen we met je bespreken hoe deze periode eruit ziet qua controles, dit is ook afhankelijk van jullie wens. Lees daarom de folder over de periode na 41 weken  en de folder over inleiden vs afwachten na 41 weken .

Alles over de bevalling kun je nalezen in de praktijkfolder over de bevalling (o.a. de aankondiging, wat heb je nodig, het verloop van een bevalling).