Wanneer bellen?

 • Bij ongerustheid mag je ons altijd bellen!
 • Bij weeën
  • Eerste kindje: bel ons als je ongeveer een uur lang regelmatige weeën hebt (en ze ongeveer om de drie tot vijf minuten terugkomen en een minuut aanhouden).
   Als je al eerder het gevoel hebt dat er iemand moet langskomen, of wil je dit overleggen, dan mag je altijd eerder bellen.
  • Tweede (derde, vierde, etc) kindje: bel ons als je pijnlijke, regelmatige weeën hebt. Je herkent dit dan van je eerdere bevalling(en). Ook hier geldt, als je het gevoel hebt dat we eerder moeten komen, mag je altijd bellen!
   Het kan zijn dat we wat anders met je afspreken, afhankelijk van hoe je eerste bevalling verlopen is.
 • Bij vruchtwaterverlies (Probeer wat vruchtwater op te vangen in een glas, of in een wit maandverband).
  Breken de vliezen tussen 8.00 en 22:00 dan bel je ons direct.
  Breken de vliezen ’s nachts en is het vruchtwater helder en is het hoofdje van de baby ingedaald dan bel je ons rond 8.30 de volgende dag.
  Is het vruchtwater niet helder (groen, bruin) en/of is het hoofdje nog niet ingedaald dan bel je ons meteen, ook ’s nachts.
 • Bij helderrood bloedverlies (meer dan een inlegkruisje vol), bel ons dan meteen, ook ’s nachts.

De dienstdoende verloskundige is altijd bereikbaar voor bevallingen, ongerustheid of andere spoedzaken!

Voor bevallingen en andere spoedeisende zaken en het het doorgeven van kraambedden, bel: (06) 49 777 349. Bel bij voorkeur met een bekend nummer, mochten we niet direct op kunnen nemen dan kunnen wij je terugbellen.
Bij geen gehoor of langdurig in gesprek, probeer het dan 15 minuten later nog eens. Geen tijd om te wachten? bel de dokterdienst, tel: 0900 – 1515. Wij worden dan opgepiept en bellen je terug.

Stuur in GEEN geval een sms-bericht! (deze ontvangen wij namelijk niet)

Belangrijk! Als de verloskundige je belt met het spoednummer, dan is dit anoniem. Vaak probeert ze het op een later tijdstip nog eens, mocht je niet kunnen direct opnemen. Wanneer ze graag wil dat je terug belt om wat te bespreken, dan zal ze je voicemail inspreken.