Verloskundige Zuilen

In de stad Utrecht kan je je indien je zwanger bent aanmelden bij een verloskundigenpraktijk. Woon je in de wijk Zuilen en zoek je een verloskundige? Dan ben je welkom om je in te schrijven bij de verloskundigenpraktijk aan de Boothstraat. De verloskundigenpraktijk heeft naast de praktijk de aan Boothstraat ook een spreekuurlocatie op de Eymanlaan in Tuindorp. Indien je in Zuilen woont is de praktijk aan de Boothstraat dichterbij dan de spreekuurlocatie op de Eykmanlaan in Tuindorp, echter bij de Eykmanlaan kan je dan weer heel makkelijk (gratis) parkeren.

Zwangerschap, bevalling, kraambed

Gedurende de zwangerschap krijg je meerdere controles aangeboden bij de verloskundige. Bij de verloskundigenpraktijk de Breedstraat werken verschillende verloskundigen. Tijdens de bevalling begeleidt een van de verloskundige van de praktijk de bevalling. Zij zal naar je toe komen in Zuilen om je te helpen bij een thuisbevalling of je kan ervoor kiezen om in een van de drie ziekenhuizen in Utrecht te bevallen. Wij gaan dan als verloskundige met je mee, en begeleiden de bevalling poliklinisch. Als jullie kind geboren is, komen we zo’n drie of vier keer bij je thuis langs in Zuilen om het kraambed te begeleiden. Naast de medische verantwoordelijkheid voor de zwangerschap, de bevalling en het kraambed, bieden wij ook een zwangerschapscursus aan. Hiervoor kan je je inschrijven bij de praktijk en deze vindt plaats op de Boothstraat. De cursus bestaat uit 4 sessies en wordt gegeven door een verloskundige die zicht verdiept heeft in Mindfulness.

Keuze voor thuis- of ziekenhuisbevalling in Zuilen

Indien de zwangerschap ongecompliceerd verloopt, mag je als zwangere vrouw kiezen of je thuis wil bevallen of in het ziekenhuis. Het belangrijkste is dat je je veilig voelt op de plek van bevallen, of dit nu thuis is in de buurt Zuilen of in het ziekenhuis.

 Begeleiding kraambed Zuilen

Nadat de baby geboren is, ga je samen met je baby naar huis in Zuilen. De kraamzorg, waarvoor je je in de zwangerschap al hebt ingeschreven, komt de eerste acht dagen bij je thuis om te helpen. De verloskundige komt om de dag langs om te kijken hoe het met jou en je baby gaat. De kraamzorg helpt met voedingen, geeft uitleg over de verzorging en doet de controles voor jou en je kindje. De verloskundige is medisch gezien verantwoordelijk voor jou en de baby in het kraambed. Indien het nodig is zal de kraamzorg telefonisch overleggen met de verloskundige en indien gewenst een huisbezoek inplannen.

Keuze voeding en begeleiding erna

In de zwangerschap kan je gaan nadenken over wat voor voeding je je baby wil geven. De keuze bestaat uit borstvoeding of kunstvoeding. Het is belangrijk om voor jezelf een keuze te maken waar je achter staat. Een combinatie van beide is ook mogelijk. In de wijk Zuilen zit een consultatiebureau die de zorg voor jou en je kindje overneemt nadat de verloskundige en de kraamzorg de kraamweek hebben afgesloten. Zij zullen de baby wegen en de groei en de ontwikkeling in de gaten houden. De zorg voor jou zal na 6 weken terug gaan van de verloskundige naar de huisarts.

Wil jij je graag inschrijven bij deze verloskundige in de wijk Zuilen, doe dat dan via deze pagina: Inschrijven.