Geboorte praktijk Utrecht

Een geboorte praktijk in Utrecht uitzoeken is een belangrijke stap tijdens je zwangerschap. De geboorte van een kind is een hele bijzondere gebeurtenis in jullie leven. Hoe weet je dat je bij de juiste praktijk in Utrecht onder controle bent die echt bij jullie past? Het is belangrijk dat voor de geboorte van jullie kind je vertrouwen kunt hebben in de praktijk waar je onder controle bent.

Hoe bereiden we jullie voor op de geboorte van jullie kind bij ons in de praktijk?

Een geboorte praktijk uitzoeken in Utrecht is natuurlijk geen gemakkelijke stap. Je doet dat natuurlijk niet regelmatig, maar de juiste praktijk uitzoeken is erg belangrijk. Verloskundigenpraktijk Breedstraat zit in het centrum van Utrecht en inmiddels hebben wij al heel veel ouders begeleid bij de geboorte van hun kind. Bij ons in de praktijk werken we met een vast team van ervaren verloskundigen. We vinden het belangrijk dat de geboorte van jullie kind verloopt op een manier die echt bij jullie past. Thuis of in het ziekenhuis, dat mag je zelf kiezen.

De juiste begeleiding tijdens jullie zwangerschap

Tijdens de zwangerschap ontvangen jullie uitgebreid informatie van ons over de bevalling. We hebben zelf een voorlichtingsfilm gemaakt die jullie samen kunnen bekijken. Daarnaast informeren we jullie van te voren hoe wij de geboorte begeleiden. Zo weten jullie wat jullie van ons kunnen verwachten. Ook tijdens een zwangerschapscursus krijg je veel informatie over wat je kan verwachten tijdens de bevalling. Alle ontvangen informatie en kennis kunnen jullie dan vertalen in jullie geboorte wensen document. Tegen het einde van de zwangerschap zullen we jullie geboorte wensen bespreken. We zorgen dat alle verloskundigen hier goed op de hoogte van zijn door het document toe te voegen aan jullie dossier en te delen binnen de praktijk.

Thuis bevalling in Utrecht

Jullie bepalen zelf waar de geboorte van jullie kind zal plaatsvinden. Bij ons in de praktijk begeleiden we zowel thuisbevallingen als ziekenhuis bevallingen. Wanneer je thuis wil bevallen is het handig als er niet meer dan 1 trap is naar de kamer waar jullie kindje geboren zal worden. Als de slaapkamer op de twee verdieping is in jullie huis is het ook een goede optie om op de begane grond in de woonkamer te bevallen. Regelmatig gebeurt het dat ouders een bad opzetten in de woonkamer en dat de geboorte van hun kindje hier plaatsvindt. In Utrecht zijn er ook veel mensen die in een appartement wonen of bijvoorbeeld op een plek waar niet makkelijk een auto voor de deur kan komen. Wanneer je twijfelt of je huis geschikt is voor de bevalling bespreek dit dan met een van de verloskundigen van onze praktijk.

Ziekenhuis bevalling in Utrecht

Jullie kunnen er ook voor kiezen om naar een ziekenhuis te gaan voor de geboorte van jullie kind. Vanuit onze praktijk werken we samen met verschillende ziekenhuizen in Utrecht (Diakonessenhuis, Antonius ziekenhuis, WKZ). Het kan ook zijn dat er in de zwangerschap of tijdens de bevalling een reden ontstaat waarvoor we jullie zullen adviseren om in een ziekenhuis te bevallen.

Wanneer jullie er zelf voor kiezen om in het ziekenhuis te bevallen en hier geen medische indicatie voor is begeleidt één van de verloskundigen uit de praktijk de geboorte van jullie kindje. Wanneer er een medische indicatie ontstaat zal de begeleiding van de bevalling worden overgenomen door een verloskundige of arts uit een van de ziekenhuizen.

We bespreken dit graag verder met jullie op de praktijk. Of bezoek deze pagina over de mogelijkheden.

Wil jij je graag direct bij ons inschrijven? Gebruik dan ons handige en eenvoudige inschrijfformulier: Inschrijven kan direct hier.