Verloskundige Overvecht

Als verloskundige moet je op tijd bij een zwangere of bevallende vrouw kunnen zijn. Daarom hebben verloskundigenpraktijken een werkgebied waarbinnen ze zorg leveren. Zo weten ze zeker dat elke verloskundige van de praktijk op tijd bij je kan zijn. Dit is met name van belang als er sprake is van een spoed situatie of een bevalling. Onze praktijk zit in het centrum van Utrecht met ook een spreekuur locatie in Tuindorp. Veel van onze cliënten wonen in Overvecht (Zuid). Dit valt binnen ons werkgebied.

Tijdens de zwangerschap kom je ongeveer 12 keer naar een van onze spreekuurlocaties voor een echo of een reguliere controle van de verloskundige. Vanuit Overvecht (Zuid) is het een kleine 10 minuten fietsen naar onze locatie in Tuindorp en met de auto slechts 5 minuten. Er is voldoende parkeergelegenheid voor het gezondheidscentrum waar we spreekuur houden of in de straten rondom het gezondheidscentrum.

Kies een verloskundige in Overvecht die bij je past

Het is belangrijk dat je een verloskundige/ verloskundigenpraktijk uitkiest waar jij je goed bij voelt. Bij het zoeken van een verloskundige kun je verschillende praktijken met elkaar vergelijken door bijvoorbeeld op Zorgkaart Nederland te kijken. Dit is een platform waarop je zorgverleners kunt vergelijken en andere klanten reviews achter laten. Je zoekt dan op ‘Verloskundepraktijk’ en ‘Utrecht’. Kijk ook naar de websites van de praktijken die je vindt. Het team van de praktijk wordt voorgesteld op de website en ook kun je meer vinden over hoe een praktijk zorg levert en wat zij daarin belangrijk vinden. Wat is voor jou belangrijk?

Zodra de bevalling begint bel je ons telefoonnummer en komt de verloskundige bij je thuis langs in Overvecht. Wellicht is de bevalling nog beginnend en spreken jullie af dat ze na een paar uur opnieuw thuis langs komt. Afhankelijk van waar je wilt bevallen (thuis of in het ziekenhuis) bepalen jij, je eventuele partner en de verloskundige samen vanaf welk moment ze bij je/jullie blijft en/of wanneer het een goed moment is om samen naar het ziekenhuis te gaan voor de rest van de bevalling.

Hoe gaat het na de bevalling?

Na de bevalling begint de kraamweek: de eerste 10 dagen na de bevalling. Soms blijf je na de bevalling nog iets langer in het ziekenhuis maar meestal mag je snel naar huis. Thuis komt de kraamverzorgende elke dag om jullie te helpen met het verzorgen van de baby en medische controles te doen. Bij het uitkiezen van een kraamzorgbureau is het handig om goed op hun website te kijken of zij ook zorg leveren in Overvecht. De verloskundige bezoekt jullie 3-4 keer tijdens de kraamweek. Zij is medisch verantwoordelijk en kijkt met jou en de kraamzorg mee of alles goed verloopt. Als jullie je zorgen maken en de kraamverzorgende is er niet (bijvoorbeeld in de avond of nacht) kun je altijd de verloskundige bellen op hetzelfde nummer als voor de bevalling.

Woon je wat hoger in Overvecht (Noord) en wil je je toch aanmelden bij onze praktijk? Overleg dan met onze assistente. Zij zal je verzoek dan met een van onze verloskundigen bespreken. Vaak is er veel mogelijk in overleg!

Wil jij je graag bij ons inschrijven? Gebruik dan ons handige en eenvoudige inschrijfformulier, inschrijven kan hier: Inschrijfformulier.