Zwangerschapscursus met partner

Complete voorbereiding zwangerschapscursus met partner

Op zoek naar een goede zwangerschapscursus met je partner? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Op onze praktijk bieden wij een cursus aan die zowel een praktische, complete als mentale voorbereiding op de bevalling biedt. Voor jou én ook voor je partner. De cursus wordt gegeven in de avonduren en/of in het weekend zodat het makkelijk is om eraan deel te nemen. De zwangerschapscursus met partner bestaat uit vier bijeenkomsten van elke 2,5 uur. Jullie komen naar elke bijeenkomst samen. Wil je graag een afspraak met de verloskundige, hier lees je wanneer je een afspraak moet maken met de verloskundige.

Medisch professional

Omdat wij het heel erg belangrijk vinden dat jij en je partner op de zwangerschapscursus goede en inhoudelijk juiste informatie krijgen wordt de cursus gegeven door een verloskundige. Naast haar opleiding tot – en ervaring als – verloskundige heeft zij ook een opleiding Mindfulness gedaan. Haar ervaring combineert ze met het wetenschappelijk onderbouwde Mindfulness tot een complete voorbereiding op de bevalling. Ook komt er een stukje kraamtijd en ouderschap aan bod. De cursus is helemaal aangepast aan onze manier van werken en de informatie die je daar krijgt staat in lijn met onze visie.

Wat kun je verwachten van de zwangerschapscursus?

Wat kun je verwachten van deze zwangerschapscursus met partner? De cursus volg je samen met maximaal vier andere stellen. De bijeenkomsten worden gehouden in de bunker in de achtertuin van onze praktijk. Naast informatie oefen je ook veel zelf en samen en krijg je oefeningen voor thuis mee. Verder krijg je een handboek met veel aanvullende informatie die je thuis zelf door kunt nemen. Bij aanvang van de cursus krijg je van ons een boek cadeau (Geboorte vol Vertrouwen van Vivian Fietje). De rode draad in de cursus is Mindfulness. Meditaties en ademhalingsoefeningen komen zeer uitgebreid aan bod.

Hoe weet ik of deze cursus iets voor mij is?

Allereerst vooropgesteld heb je geen cursus nodig om te kunnen bevallen. Een cursus doe je als je op zoek bent naar aanvullende voorbereiding op de bevalling. Bijvoorbeeld omdat je het spannend vindt, wilt oefenen met een goede ademhaling, uitgebreidere informatie wilt en/of je partner zich uitgebreider wilt voorbereiden. Ook als je al eerder bevallen bent maar de komende bevalling met meer rust en aanvullende technieken in wilt gaan ben je van harte welkom.

Wil je meer weten over de mogelijk symptomen tijdens je zwangerschap? Lees dan hier verder:

Realistisch

Deze zwangerschapscursus met partner is een realistische voorbereiding op de bevalling voor jou en je partner. Het gaat er niet om je bevalling te ‘plannen’ of al een vast plaatje in je hoofd te hebben van hoe het zou moeten lopen. Mindfulness leert je juist om rust te vinden en te bewaren in dat wat er daadwerkelijk gebeurt. Een acceptatie van wat er op je pad komt. Hier gaan jullie mee oefenen. Verder leer je ook wat er precies gebeurt tijdens een bevalling en hoe je ‘uit je hoofd’ en ‘in je lijf’ kunt komen. Want bevallen doe je met je lijf, niet met je hoofd. Maar je hoofd is natuurlijk nog steeds wel aanwezig en soms kun je last hebben van bepaalde gedachtes. Hier gaan we op in tijdens de cursus.

Geïnteresseerd in zwangerschapscursus met partner?

Nieuwsgierig geworden naar wat we te bieden hebben? Vraag ons er naar tijdens je controle en kijk op onze website voor meer informatie.