Symptomen zwangerschap week 4

Je hebt net een positieve test in handen, je bent zwanger! Heel spannend en leuk en je bent benieuwd wanneer je wat zal gaan merken en voelen van deze zwangerschap. Misschien voel je al wat symptomen misschien nog helemaal niet. Welke symptomen zijn normaal in week 4 van de zwangerschap? Dit wisselt enorm per vrouw. De ene vrouw zal nog helemaal geen symptomen ervaren in week 4 van de zwangerschap de ander voelt misschien al wat veranderingen.

Gespannen borsten, symptomen zwangerschap week 4

Eén van de eerste symptomen die je kunt ervaren in het begin van de zwangerschap zijn gespannen pijnlijke borsten. De hormonen van de zwangerschap zorgen dat je borsten soms al iets groeien en vaak ook wat gevoeliger worden. Zorg dat je een goede stevige BH aandoet die goede ondersteuning biedt en die daarnaast ook lekker zit zodat je je comfortabel voelt. Het hoort erbij, je borsten worden direct al voorbereid op het geven van borstvoeding. Je borsten kunnen wel tot 3 cupmaten groeien in de zwangerschap. Vaak wordt het tepelhof ook wat groter en donkerder van kleur zodat deze goed te zien en te vinden is voor het kindje na de geboorte.

Darmen tijdens de 4e week

Iets anders wat je kunt ervaren is dat je darmen wat anders gaan werken dan normaal. Al in week 4 van de zwangerschap is dit 1 van de symptomen die je kunt opmerken. Je darmen gaan langzamer werken als gevolg van de toename van progesteron in je lichaam. Dit kan ervoor zorgen dat je wat meer last hebt van obstipatie en je darmen kunnen ook meer opgezet zijn. Veel drinken, vezels eten en eventueel magnesium innemen kan hierbij helpen. Vaak worden je darmen weer wat rustiger al ze gewend zijn aan de hormonen van de zwangerschap.

Onderbuikspijn als symptoom in zwangerschap week 4

Een van de andere symptomen die je al in week 4 van de zwangerschap kunt ervaren zijn steekjes of een zwaar gevoel in de onderbuik. Dit is een teken van innesteling en van de baarmoeder die groeit. Soms kan dit bij vrouwen ook een ongerust gevoel geven omdat het kan voelen alsof je menstruatie eraan komt. Dit is echter een van de normale symptomen in week 4 van de zwangerschap en is juist een teken dat de baarmoeder aan het groeien is. De steekjes kunnen ook de banden zijn die al wat aan het oprekken zijn. De banden houden de baarmoeder op zijn plaats in de buik maar hier wordt wat meer aan getrokken dan normaal omdat je baarmoeder zwaarder wordt.

Als je twijfelt of de symptomen die je ervaart in week 4 van de zwangerschap normaal zijn kun je altijd contact met ons opnemen en dan kunnen we deze bespreken en eventueel wat tips geven.

Wil jij je graag inschrijven bij onze praktijk? Gebruik dan ons handige én eenvoudige inschrijfformulier: Inschrijven kan hier.