10 weken zwanger symptomen

Welke symptomen horen bij een zwangerschap van 10 weken? Wanneer je een positieve zwangerschapstest hebt, gaan de hormonen rond in je lichaam. Hierdoor kan je al vanaf enkele dagen na het begin van de bevruchting zwangerschap symptomen ervaren. Veel vrouwen ervaren verschillende symptomen in de zwangerschap. Symptomen van een vroege zwangerschap kunnen gevoelige borsten, misselijkheid en overgeven zijn. Een ander veelvoorkomend symptoom is obstipatie. Van de positieve test tot aan 10 weken zwanger zijn kan je heftige symptomen ervaren die je dagelijks leven kunnen beïnvloeden. Het meest waarschijnlijk is dat na de 12 weken van de zwangerschap de heftige zwangerschapssymptomen minder worden.

Verschillende symptomen bij 10 weken zwanger

Hoe je de zwangerschapssymptomen ervaart, verschilt per vrouw. Een veel voorkomend symptoom is vermoeidheid. Zeker na 10 tot 12 weken van het begin van de zwangerschap kan vermoeidheid een grote rol spelen. Daarnaast komt misselijkheid en een verandering in de eetlust vaak voor. Rond de 10 weken van de zwangerschap kan hier ook al verbetering in optreden. Overgeven is een symptoom wat ook voor kan komen, vaak in combinatie met misselijkheid. Het is belangrijk om genoeg te blijven drinken bij misselijkheid en overgeven en kleine beetjes verspreid over de dag te eten.

Eerste afspraken, welke symptomen zijn normaal?

Vanaf ongeveer 7 of 8 weken kan je een eerste echo maken van de zwangerschap. Daarbij is je kindje op te meten en kan een kloppend hartje gezien worden. Het is mogelijk om deze afspraak te maken bij de verloskundigenpraktijk de Breedstraat. Bij deze afspraak is het ook mogelijk om vragen te stellen bijvoorbeeld over de zwangerschapssymptomen die je ervaart. Tussen de 10 weken en 12 weken heb je wederom een echo en een wat langere afspraak om kennis te maken en de informatie die van toepassing is rond de 10 weken van de zwangerschap door te spreken.

Vanaf 10 weken zwangerschap symptomen 

Vanaf 10-12 weken van de zwangerschap kunnen de eerste symptomen weer verdwijnen. Hierdoor kan je jezelf wat fitter en energieker gaan voelen. Soms ervaar je de symptomen van de zwangerschap tot ver na de 12 weken. Bij veel vrouwen verdwijnen de vroege symptomen echter tussen de 10 en 12 weken van de zwangerschap. Vanaf 10 weken kan het zijn dat je voelt dat je wat meer bandenpijn krijgt. Dit betekent dat de baarmoeder groeit en trekt aan de banden en spieren die de baarmoeder buiten de zwangerschap op de plek houdt. Warmte en rust kan helpen om de klachten van banden- en groeipijn te verminderen.

Hartjespreekuur bij onze verloskundigenpraktijk

Bij verloskundigenpraktijk de Breedstraat bieden we naast de reguliere controles een hartjesspreekuur aan. Dit houdt in dat je vanaf 13 weken tot aan 20 weken van de zwangerschap het hartje kan komen luisteren. We bieden dit aan omdat als de symptomen van de zwangerschap rond de 10 of 12 weken van de zwangerschap weg gaan, het soms spannend kan zijn of het wel goed gaat met de zwangerschap. Je voelt namelijk niet altijd dat de baarmoeder groeit. In de zwangerschap kan je per trimester verschillende symptomen gaan ervaren. Het eerste trimester staat bekend om het voorkomen van meer symptomen in vergelijking tot de rest van de zwangerschap.

Wil jij je graag bij ons inschrijven? Maak dan gebruik van ons handige en eenvoudige inschrijfformulier: Schrijf je hier in.