Welkom bij Verloskundigenpraktijk Breedstraat

Eerste afspraak

Zodra je weet dat je zwanger bent, kun je je bij ons inschrijven. De eerste afspraak plannen we als je ongeveer 10-12 weken zwanger bent. Deze afspraak duurt ongeveer een uur, waarvoor een half uur is gereserveerd voor eventuele counseling.

Bij deze eerste afspraak zullen we (indien gewenst) counselen over prenatale screening en maken we een termijnecho. Het kan zijn dat deze echo los gepland wordt of tegelijk gedaan wordt met de intake.

Deze echo wordt vergoed door de verzekeraar.

Als je wilt, maken we ook een vroege (inwendige) echo (tussen 8-10 weken). Deze echo wordt, als er geen indicatie is, niet vergoed door de verzekeraar. Als je niet voor vergoeding van deze echo in aanmerking komt, bedragen de kosten van deze echo € 37,00. Wanneer je deze echo wilt, neem dan contact op met de assistente.

Het is belangrijk je voor te bereiden op dit gesprek. Je doet dit door de informatie te lezen op www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl en de keuzehulp Bewust Kiezen op deze website in te vullen.

Voorafgaand aan de afspraak krijg je van ons een vragenlijst per mail. Wanneer je deze ingevuld naar ons terugstuurt kunnen we het bespreken tijdens je eerste afspraak. Ook meten we je bloeddruk.

Deze afspraak plannen we over het algemeen in de middag. Neem naar deze afspraak je verzekeringspasje en identiteitsbewijs mee.