Lombok Verloskundige

Wij zijn een verloskundigen praktijk die zorg leveren in verschillende wijken in Utrecht, zoals verloskundige in Lombok. Onze verloskundigen praktijk is gevestigd op de Boothstraat in het centrum. We leveren ook verloskundigen zorg in de wijk Lombok. Voor de controles in de zwangerschap bij de verloskundigen kom je op de praktijk op de Boothstraat of bij onze dependance aan de Eykmanlaan in Tuindorp. Als je gaat bevallen mag je zelf kiezen waar je wil bevallen, thuis of in een van de drie ziekenhuizen in Utrecht. Een van de verloskundigen van de praktijk zal de bevalling begeleiden. Kortom, ben je in de wijk Lombok op zoek naar een verloskundige, dan ben je hier aan het juiste adres.

Bereikbaarheid Lombok Verloskundige

Rond de verloskundigen praktijk op de Boothstraat is er verschillende parkeergelegenheid. Vanuit Lombok is het ongeveer 10 minuten fietsen naar de praktijk op de Boothstraat. Met het OV vanuit Lombok is de praktijk het beste bereikbaar met de bus. Vanuit Lombok naar onze dependance op de Eykmanlaan is het zo’n 15 minuten fietsen. Wij zouden aanraden om de afspraken op de Boothstraat te plannen, mocht je uit Lombok komen.

 

Zwangerschap, bevalling, kraambed

In de zwangerschap kom je ongeveer 12 keer bij de verloskundigen op de praktijk voor de controles. Bij de controles meten we je bloeddruk, voelen we aan je buik om de groei in te schatten en luisteren we naar het hartje. We bespreken altijd hoe het gaat en of er vragen zijn. Mocht je in de zwangerschap vragen hebben, dan kan je altijd contact met de assistente op de praktijk opnemen, of je kan het spoednummer van de praktijk bellen. We komen dan thuis in Lombok bij je langs om de controles te doen, mocht dit nodig zijn. De kraamweek vindt plaats bij je thuis, waarbij de kraamzorg je zal begeleiden. Of je nu in het centrum van Utrecht of in Lombok woont, de verloskundigen komen altijd bij je thuis langs om te kijken hoe het met jullie gaat als de baby geboren is.

 

Centering pregnancy

Voor de begeleiding van de bevalling kan je zelf kiezen of je op individuele controle bij de verloskundige wil komen, of dat je wil deelnemen aan controles in een groepsverband. Je komt dan met ongeveer 10 andere zwangeren naar een bijeenkomst, waarbij je meer tijd en aandacht besteedt aan het kennis vergaren over de zwangerschap, de bevalling en het kraambed. De bijeenkomsten worden begeleid door een verloskundige en een co begeleider en de data en tijden van de bijeenkomsten staan van tevoren al vast. Zo weet je van tevoren waar je aan toe bent.  Een voordeel van de Centering Pregnancy is dat je ook andere zwangeren leert kennen, uit heel Utrecht en mogelijk dus ook uit de wijk Lombok, waar je zelf woont. Als jullie kindjes 6 weken oud zijn, komen jullie nog een keer met zijn allen naar de praktijk voor een afsluitende nacontrole.

 

Bevalcursus Lombok Utrecht

Naast de medische zorg rondom de zwangerschap, de bevalling en het kraambed. Bieden wij als verloskundigen ook een zwangerschapscursus aan. Deze kan je volgen aan de praktijk op de Boothstraat en wordt gegeven door een verloskundige die een mindfulness cursus heeft gedaan. In de cursus is er een aanbod van praktische informatie over de bevalling, ademhalingsoefeningen en verschillende hands on oefeningen die jullie samen thuis kunnen oefenen. Het is een complete voorbereiding op de bevalling. Samen met je geboortepartner word je klaar gestoomd voor de bevalling. Iedereen kan zich inschrijven voor de cursus. Ook als je in Lombok woont en niet bij onze verloskundigenpraktijk onder zorg bent.

Wil jij je graag inschrijven? Bezoek dan snel de pagina met ons inschrijfformulier: Inschrijfformulier.