Cursus zwangerschap

Cursus zwangerschap

Ben je met je partner op zoek naar een complete en medisch onderlegde cursus in de zwangerschap? Dan is onze bevalcursus Breedstraat iets voor jullie! Het aanbod van cursussen in de zwangerschap is groot in Utrecht en waarschijnlijk zie je door de bomen het bos niet meer. Want hoe weet je welke cursus je nodig hebt en welke cursus kwalitatief goed is?

Medisch onderlegde cursus zwangerschap

Iedereen mag een cursus in de zwangerschap geven maar wij geloven dat het van grote meerwaarde is als de cursus gegeven wordt door een verloskundige. Zij kan ook inhoudelijk veel medische informatie geven, naast dat zij door ervaring goed weet wat wel en niet werkt in de praktijk. De trainster is een ervaren en enthousiaste verloskundige met een passie voor het trainen van zwangeren en hun partners. Bij aanmelden ontvang je de persoonlijke contactgegevens van de trainster zodat je met al je vragen direct bij haar terecht kunt. De inhoud van de cursus sluit aan bij onze visie op bevallen en bij onze werkwijze. Zo zal je geen andere informatie horen dan je van ons gewend bent.

Mindfulness

Onze cursus zwangerschap is gebaseerd op Mindfulness. Mindfulness is een wetenschappelijk bewezen methode die goed ingezet kan worden in de voorbereiding op een bevalling. De verloskundige die de cursus geeft heeft een opleiding in Mindfulness gedaan. Zij leert jullie de controle los te laten en erop te vertrouwen dat je lijf weet wat er moet gebeuren. Er komen veel meditaties en ademhalingsoefeningen aan bod. Ook ga je thuis verder met oefenen tussen de bijeenkomsten door.

Cursus zwangerschap met partner

Voorbereiden op een bevalling doe je samen. Naar onze cursus in de zwangerschap kom je dan ook alle keren samen met je (beval)partner. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten in de avonden en/of weekenden van circa 2.5 uur. Jullie volgen de cursus samen met maximaal vijf andere stellen. De groep is hierdoor nooit te groot en je kunt veel leren van elkaar.

Cadeau

Bij aanvang van de cursus in de zwangerschap krijgen jullie een boek met veel goede informatie over de bevalling van ons cadeau. Tevens ontvangen jullie een hand-out waarop alle informatie van de cursus na te lezen is.

Locatie

De cursus wordt gegeven op een vertrouwde plek: onze eigen praktijk. In de tuin achter de praktijk hebben we een bijzondere groepsruimte: een bunker uit WOII. Deze hebben we gezellig ingericht en het is een fijne plek om met elkaar te zijn.

Kosten

De cursus in de zwangerschap kost 250 euro. Omdat de cursus door een verloskundige gegeven wordt, kun je dit declareren bij je zorgverzekeraar (mits je aanvullend verzekerd bent).

Moet ik cliënte zijn?

Nee! Je hoeft geen cliënte te zijn bij onze praktijk. Iedereen is welkom. Op de website staat beschreven hoe je je kunt aanmelden voor de cursus in de zwangerschap. De assistente zal wat extra informatie van je nodig hebben bij aanmelding, maar verder zijn er geen andere bijzonderheden.

Aanmelden voor cursus zwangerschap

Benieuwd geworden? Op onze website vind je meer informatie en hoe je je aan kunt melden. Schrijf je snel in, want er zijn maar beperkt plekken beschikbaar.