3e week zwanger symptomen

Welkom bij Verloskundigenpraktijk Breestraat, wij vertellen je graag meer over de 3e week zwanger symptomen. Als verloskundigen zijn wij gespecialiseerd in de zorg voor zwangere vrouwen en hun ongeboren kinderen. In deze tekst bespreken we de symptomen die vrouwen kunnen ervaren als je 3 weken zwanger bent.

Symptomen 3e week zwanger

In de derde week van de zwangerschap is de bevruchte eicel zich aan het innestelen in de baarmoederwand. Dit kan gepaard gaan met lichte bloedingen en krampen in de onderbuik. Sommige vrouwen voelen deze krampen als menstruatiepijn. Dit kan verwarrend zijn, omdat het lijkt alsof de menstruatie begint. Toch kan dit een teken zijn van de innesteling van de bevruchte eicel.

Een ander symptoom dat vrouwen kunnen ervaren in de derde week van de zwangerschap is vermoeidheid. Het lichaam van de vrouw werkt hard om de bevruchte eicel te laten innestelen en de zwangerschap op gang te brengen. Dit kan leiden tot vermoeidheid en lusteloosheid. Ook kan je veranderingen in je slaappatroon ervaren, dus dat je bijvoorbeeld veel lichter slaapt of vroeger wakker bent. Dit zorgt dan natuurlijk ook weer voor vermoeidheid.

Sommige vrouwen ervaren ook veranderingen in hun borsten in de derde week van de zwangerschap. De borsten kunnen gevoeliger en opgezwollen zijn. De tepels kunnen donkerder kleuren.

Je kunt ook misselijkheid ervaren vanaf het moment dat de innesteling plaats heeft gevonden. We denken dat het hormoon hCG, het zwangerschapshormoon, hiervoor zorgt, en dat is vanaf de derde week van de zwangerschap al in lichte mate aanwezig.

Geen symptomen bij 3e week zwanger

Het is echter ook heel normaal als je nog géén symptomen ervaart wanneer je 3 weken zwanger bent. Vanaf het moment dat de innesteling plaats vindt zal het hormoon hCG gaan stijgen, dit is het hormoon dat voor symptomen kan zorgen. Echter is dit in de derde week van de zwangerschap nog zo weinig aanwezig, dat je ook regelmatig nog geen symptomen hebt. Die symptomen komen dan pas als je verder bent in de zwangerschap omdat het hCG dan verder stijgt. Sommige vrouwen ervaren bijvoorbeeld pas symptomen vanaf week 6.

Of je wel of geen symptomen ervaart zegt gelukkig niets over of de innesteling in de derde week van de zwangerschap goed gaat. Elk lichaam reageert anders op hormonen. Het kan gerust stellend zijn om symptomen te ervaren, maar ook als je niets bijzonders voelt, kan de zwangerschap gewoon goed gaan.

Vroege zwangerschapstest

Tegenwoordig kan je al vroeg een zwangerschapstest doen, vanaf 5 á 6 dagen voor je verwachte menstruatie kan je al een test doen. Je bent natuurlijk heel nieuwsgierig en wil graag weten of je zwanger bent, dus dan kan het fijn zijn om een vroege test te doen. Het kan ook een nadeel hebben om in de derde week van je zwangerschap al een test te doen. Wanneer de innesteling toch niet goed gaat en je uiteindelijk toch gewoon ongesteld wordt, is het een grote teleurstelling als je dan eerder een positieve test hebt gehad. Soms is het dan fijner om pas te testen als je overtijd bent. Zo ben je ongemerkt de eerste spannende week na de innesteling al voorbij. Je kunt zelf het beste inschatten wat voor jou werkt, wel een test doen in de derde week van de zwangerschap kan natuurlijk ook!

Wil jij je graag bij ons inschrijven? Maak dan gebruik van ons handige en eenvoudige inschrijfformulier, inschrijven kan hier: Inschrijfformulier.