3D echo Utrecht

Hoe leuk is het om tijdens de zwangerschap al een écht inkijkje te krijgen door middel van een 3D echo in Utrecht? We vertellen je meer over wat het precies is, bij welke termijn je de 3D echo het beste kan laten maken en of de echo veilig is.

2D of 3D Utrecht

Tijdens een ‘gewone’ echo, een 2D echo, kijken we naar een zwart-wit beeld naar jullie kindje. Tijdens deze echo kijk je telkens naar een dwarsdoorsnede, je kijkt als het ware door het kindje heen en je ziet daarbij dan ook de organen, hersenen etc. Bij een 3D echo wordt daar het element diepte aan toegevoegd, en zie je echt de contouren van het kindje. Je kijkt op een zelfde manier als wij zelf kijken, namelijk niet er doorheen maar eromheen. Je kan dus echt het gezichtje zien van een kindje, of alles wat voor het gezichtje ligt. Dan is er ook nog een 4D echo mogelijk bij echocentrum Focus in Utrecht. Dit is altijd 3D maar dan bewegend beeld, zo kan je bijvoorbeeld zien als het kindje met zijn/haar mondje beweegt, zo bijzonder!

Welke zwangerschapsweek

Aangezien je bij echo’s afhankelijk bent van hoe een kindje ligt in de buik, is er wel een advies te geven in wanneer je het beste een 3D echo kunt laten maken. Vroeg in de zwangerschap heeft het kindje nog niet zoveel vetweefsel en is het mogelijk minder mooi om te zien. Laat in de zwangerschap is het dan weer zo dat het kindje steeds minder plek krijgt en bijvoorbeeld al gaat indalen. Daardoor kan je ook het gezichtje van het kindje niet meer goed in beeld brengen. De optimale termijn is daarom tussen 26 en 30 weken.

Is een 3D Echo een Pretecho?

Een 3D echo laten maken in Utrechts is een echo die je op eigen verzoek laat maken. Het is niet medisch noodzakelijk maar wel erg leuk om het kindje nog een keer te bekijken. Zeker bij een 3D echo kan je al veel meer gezichtstrekken zien en soms zien op wie de baby op dat moment lijkt. Als je dus een 3D echo wil laten maken in Utrecht, moet je deze echo zelf betalen. Afhankelijk van de duur van de echo liggen deze kosten tussen de €50-€90, deze kun je dan ook niet laten maken bij vroedvrouwen. Bij Focus verloskundig centrum in Utrecht bieden zij ook de service dat als het kindje niet goed in beeld te brengen was, je nog een keer gratis terug mag komen om het opnieuw te proberen.
Een 3D echo is dus een pretecho en geen medische echo. Er wordt niet specifiek gekeken naar afwijkingen bij het kindje, maar mocht de echoscopist iets opvallen dan zal zij dit altijd benoemen.

Veilig

Een 3D echo is veilig om te laten maken in de zwangerschap. Zowel voor moeder als kind is er al jarenlange ervaring mee en onderzoek naar gedaan.

Afspraak maken voor 3D echo Utrecht

Wil je een afspraak maken voor een 3D echo in Utrecht? Bij Focus Verloskundig Centrum kan je hier altijd voor terecht. Je kan zelf een afspraak maken via de website, wel zo makkelijk!

Wil jij je graag inschrijven bij onze praktijk? Maak dan gebruik van ons handige en eenvoudige inschrijfformulier, inschrijven kan hier: Inschrijfformulier.