Pretecho Utrecht

Pretecho Utrecht

Als je zwanger bent ben je waarschijnlijk heel benieuwd wat voor kindje er in je buik zit. In de zwangerschap zijn er verschillende momenten dat er een echo wordt gemaakt, een pretecho kan er daar natuurlijk één van zijn. Een pretecho kun je gewoon maken bij Focus Verloskundig centrum in Utrecht. Bepaalde echo’s worden door de verzekeraar vergoed. De termijn echo tussen 10-12 weken zwangerschap is hier een voorbeeld van maar ook een liggingscheck bij 35 weken.

Medische echo’s

Bij onze praktijk maken we zelf ook medische echo’s maar voor pretecho’s verwijzen we je altijd door naar Focus Verloskundig centrum in Utrecht. Hier kun je 6 dagen per week terecht. Je kunt heel makkelijk een afspraak maken via de website of telefonisch. Via de website kun je zelf aangeven om wat voor echo het gaat. Je kunt daar op elk moment van de zwangerschap terecht, je kan dan zien hoe jullie kindje groeit en zich ontwikkelt.

Geslachtsbepaling bij pretecho in Utrecht

Het is mogelijk om als pretecho een geslachtsbepaling te doen. Vanaf 15 weken kan de echoscopist met grote zekerheid zien of jullie een jongen of een meisje krijgen. Veel mensen zijn hier heel nieuwsgierig naar. Het kan helpen bij het meer tastbaar en concreet maken van de zwangerschap, je kunt al ietsje meer een beeld vormen van het kindje wat in de buik zit.

3D echo bij pretecho Utrecht

Ook is het mogelijk om als pretecho een 3D echo te laten maken bij Focus verloskundig centrum in Utrecht. De beste tijd hiervoor is tussen 25 en 29 weken zwangerschap. Dan is het kindje groot genoeg om echt al bepaalde kenmerken van een gezichtje te kunnen herkennen maar nog niet zo groot dat het lastiger wordt om het kindje in beeld te brengen omdat bijvoorbeeld het hoofdje al ingedaald zit in het bekken. Je kunt kiezen voor een uitgebreide 3D pretecho maar je kan ook kiezen voor een korte 3D pretecho, deze is iets voordeliger.

Je kunt zelf bepalen wie je mee wil nemen naar deze echo. Misschien vinden jullie het leuk om jullie ouders hier al bij te betrekken, of eventuele oudere broertjes of zusjes. Je kunt de gegevens op een USB stick laten zetten en zo kun je thuis altijd de beelden nog terugkijken.

Nadelen van een pretecho

Het maken van een pretecho heeft soms ook nadelen. Er kan altijd iets gezien worden op een echo waar je je zorgen om kan gaan maken. Misschien valt de echoscopist iets op wat ze aan jullie benoemt en wat uitgebreider moet worden bekeken op een echo in het ziekenhuis. De verloskundige verwijst jullie hiervoor door. Het kan zijn dat in het ziekenhuis blijkt dat er niks aan de hand is, je hebt je dan misschien even onterecht zorgen gemaakt. Als je de pretecho niet had laten maken dan had je van niks geweten en hadden jullie hier ook geen zorgen over gehad. Het is goed om hier van te voren rekening mee te houden.

Wil je graag meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op: via ons contactformulier.