Verloskundige de Bilt

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in verloskundigen praktijk vanuit De Bilt. Wij zijn een verloskundige praktijk die zorg levert in een groot deel van Utrecht en daarbij ook verloskundige in De Bilt.

Als je zwanger bent en je woont in de Bilt, ben je van harte welkom je bij ons aan te melden. Wij verlenen zorg vanaf het prille begin van de zwangerschap tot en met de kraamtijd. Vanuit De Bilt is de verloskundigenpraktijk heel goed te bereiken.

Bereikbaarheid

Vanuit De Bilt is het makkelijk om met de auto naar onze verloskundigen praktijk te komen. Op het Janskerkhof en op de Breedstraat is voldoende plek om te parkeren. Natuurlijk kan je het stukje tussen De Bilt en onze verloskundigen praktijk op de fiets overbruggen. Ook met het openbaar vervoer is de verloskundigen praktijk heel goed te bereiken. De Bilt beschikt over buslijnen die je binnen 10 minuten naar de binnenstad van Utrecht brengen (lijn 73 en lijn 77). Daarnaast hebben wij ook een locatie in Tuindorp op de Eykmanlaan. Ook hier is voldoende parkeerplek.

Team verloskundige de Bilt

Wij werken met een vast team van zeven verloskundigen. Omdat wij vaak vanuit huis werken, wonen we allemaal in de buurt van De Bilt. Dit is erg prettig, want zo kunnen wij altijd snel bij jou thuis zijn. Wij hebben ruime ervaring met badbevallingen en hypnobirthing. Het is mogelijk om ons tijdens je zwangerschap allemaal te leren kennen tijdens het spreekuur.

Prenatale zorg

Tijdens je zwangerschap kan je vanuit De Bilt bij onze verloskundigen praktijk langskomen voor de prenatale controles. Dit doen wij met een jong team van enthousiaste verloskundigen. Elke controle bestaat uit lichamelijk onderzoek en we bespreken hoe het met je gaat. Wij proberen dit schema aan te passen aan jouw wensen. Wij bieden naast individuele zorg ook groepsconsulten aan door middel van Centering Pregnancy. Hierbij is er extra tijd om samen met andere vrouwen dieper op onderwerpen in te gaan en samen van elkaar te leren.

Natale zorg

Tijdens je bevalling mag je zelf kiezen waar je wilt bevallen. Wij komen vanuit onze verloskundigen praktijk bij jou langs in De Bilt. Als je in een ziekenhuis wil bevallen kan dat bij alle ziekenhuizen in Utrecht. Dit zijn het Wilhelmina Kinderziekenhuis, het Diakonessenhuis en het St. Antonius in Leidsche Rijn. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om thuis te bevallen. Wij begeleiden jouw bevalling zowel thuis als in het ziekenhuis. Als er een reden is om over te dragen aan de gynaecoloog zullen wij dit in overleg met jou doen.

Postnatale zorg

Na de bevalling start de kraamweek. In deze periode komen wij als verloskundigen ook bij jou langs in De Bilt. Meestal komen de we in de kraamweek ongeveer drie keer langs. Ook de kraamverzorgende is dan bij jou thuis om te helpen bij de verzorging van jullie baby en om zorg te bieden bij het herstel na de bevalling. In deze week kan je ook het consultatiebureau verwachten die langskomen voor de hielprik en de gehoortest.

Aanmelden

Wil je je bij ons aanmelden? Doe dit het liefst zo snel mogelijk en uiterlijk voor 6-7 weken in je zwangerschap. Je kan je aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen op onze website. De assistente neemt vervolgens binnen enkele werkdagen contact met je op om de afspraken in te plannen. Schrijf je direct in via het volgende inschrijfformulier.