Ik ben zwanger wanneer verloskundige bellen

Loop je met de vraag rond, ik ben zwanger wanneer verloskundige bellen? Of ben je zwanger en wil je weten wanneer je nu precies de verloskundige moet bellen? Bij verloskundigenpraktijk Breedstraat staan we altijd voor je klaar en we leggen je graag uit wanneer je ons kunt bellen.

Net zwanger, wanneer verloskundige bellen

Als je net zwanger bent geworden, is het aanbevolen om ons zo snel mogelijk op de hoogte te stellen. Je kunt je via onze website aanmelden waarna onze praktijkassistente zo snel mogelijk contact met je opneemt om je eerste afspraak bij ons in te plannen. Tijdens je eerst afspraak zullen we belangrijke informatie verzamelen over je medische geschiedenis en je huidige gezondheidstoestand. We zullen je ook voorzien van advies over prenatale vitamines en levensstijlkeuzes die belangrijk zijn in de zwangerschap. We maken een echo om te kijken hoe ver je zwanger bent en of alles normaal verloopt.

Tijdens de zwangerschap is belangrijk om te bellen als je bloedverlies hebt, buikpijn hebt, ziek bent, of andere klachten ervaart die aanhoudend of intens zijn. Hieronder vertellen we je graag belangrijke belinstructies per trimester.

Eerste trimester

Gedurende het eerste trimester kun je last hebben van zwangerschapssymptomen, zoals ochtendmisselijkheid en vermoeidheid. We kunnen je advies geven over het omgaan met deze ongemakken en ervoor zorgen dat je goed voor jezelf blijft zorgen. Je kan ons bellen om vragen te stellen of als je je zorgen maakt. Als je de praktijk belt zal je de assistente aan de telefoon krijgen. Zij kunnen meestal je vraag beantwoorden. Als zij je vraag niet kunnen beatwoorden zal ze ervoor zorgen dat je de verloskundige kan spreken.

Als er spoed is en je moet meteen de verloskundige spreken, dan kan je de diensttelefoon bellen. Het telefoonnummer van de verloskundige staat op onze website. Zij is altijd bereikbaar.

Tweede en derde trimester

Het tweede en derde trimester is vaak een periode van meer energie en minder ongemakken. Toch zijn er enkele signalen waar je op moet letten: als je last krijgt van buikpijn die aanhoudt of erger wordt of als je bloedverlies hebt. Daarnaast moet je bellen als je bloeddruk stijgt. Signalen die wijzen op een hoge bloeddruk zijn: veel vocht vasthouden in je voeten of handen, een strakke band gevoel in je bovenbuik, misselijkheid, hoofdpijn en sterretjes zien.

Tijdens het tweede trimester zal je merken dat je buik groter wordt en je baby zich steeds meer begint te bewegen. Als je veranderingen opmerkt in de bewegingspatronen van je baby, neem dan onmiddellijk contact met ons op. We willen ervoor zorgen dat alles goed gaat met jou en je kleintje.

Bellen als de bevalling begint

Het kan lastig zijn om te bepalen wanneer je bevalling echt begonnen is, vooral als dit je eerste zwangerschap is. Over het algemeen geldt dat wanneer je regelmatige weeën hebt die ongeveer elke vijf minuten komen en een minuut of langer duren, het tijd is om ons te bellen. Ook mag je ons bellen als je merkt dat je vliezen zijn gebroken. Het is belangrijk om te kijken naar de kleur van het vruchtwater. Als het vruchtwater helder is hoef je niet ‘snachts te bellen maar kan je gewoon verder slapen en ons de volgende ochtend bellen. Als het vruchtwater een andere kleur heeft moet je wel direct bellen, ongeacht welk tijdstip. Ben je onder de 37 weken zwanger en denk je dat je vliezen zijn gebroken of twijfel je of je weeën voelt? Bel ons dan direct op!

Kortom, je mag ons altijd bellen als je zorgen of vragen hebt. Bij Verloskundigenpraktijk Breedstraat staan we voor je klaar. Jouw comfort, gezondheid en het welzijn van je baby zijn onze prioriteit. We kijken ernaar uit om je te begeleiden en te ondersteunen tijdens deze prachtige reis naar het ouderschap.

Wil jij je graag bij onze verloskundigenpraktijk inschrijven? Maak dan gebruik van ons handige en eenvoudige inschrijfformulier, inschrijven kan hier: inschrijfformulier.