Zwangerschapsverschijnselen

De eerste periode van de zwangerschap wordt gekenmerkt door zwangerschapsverschijnselen. Deze zijn het gevolg van hormonale veranderingen die nodig zijn voor je kindje om te kunnen ontwikkelen. Zwangerschapsverschijnselen kunnen door elke vrouw heel anders ervaren worden en variëren van milde klachten tot intense klachten.

Eerste verschijnsel van zwangerschap

De meeste vrouwen weten dat ze zwanger zijn door het missen van een menstruatie. Dit zwangerschapsverschijnsel treedt op doordat de bevruchte eicel hormonen afgeeft die voorkomen dat de eicel door de baarmoeder wordt uitgestoten. Het missen van een menstruatie is een goed moment om een zwangerschapstest te doen. Als de test je vertelt dat je zwanger bent kan je je inschrijven bij verloskundigenpraktijk Breedstraat.

Andere zwangerschapsverschijnselen

Voorbeelden van symptomen die vaak typerend zijn voor een zwangerschap zijn misselijkheid, gevoelige borsten, vermoeidheid of vaak moeten plassen. Al deze zwangerschapsverschijnselen ontstaan meestal door hormonale veranderingen in je lichaam. Zwangerschapshormonen, zoals hCG, progesteron en oestrogeen, zorgen voor een optimale ontwikkeling van je kindje en houden de zwangerschap in stand. Zwangerschapsverschijnselen kunnen door sommige vrouwen mild ervaren worden en weten goed hoe ze de klachten het hoofd kunnen bieden. Sommige vrouwen kunnen de klachten ook intens ervaren en kunnen er minder goed mee om gaan. Het is belangrijk om je verloskundige te informeren over dergelijke klachten. Samen kunnen jullie een passende oplossing vinden om deze zwangerschap zo comfortabel mogelijk door te komen.

Minder bekende zwangerschapsverschijnselen

Naast de typerende zwangerschapsverschijnselen zijn er ook zwangerschapsverschijnselen die vaak minder bekend zijn omdat ze minder vaak voorkomen. Een verstopte neus is hier een voorbeeld van. Maar ook veranderingen in de huid, ook wel bekend als melasma of het zwangerschapsmasker. Andere voorbeelden zijn heldere dromen, veranderingen in de stem, snurken of bloedneuzen. Deze zwangerschapsverschijnselen zijn onschuldig, maar kunnen veel vragen oproepen. Als je je zorgen maakt of vragen hebt over de fysieke- of mentale veranderingen in je lichaam kan je terecht bij de verloskundige.

Bij verloskundigenpraktijk Breedstraat kan je al je vragen over zwangerschapsverschijnselen stellen tijdens het spreekuur bij de verloskundige. Je kunt je inschrijven via onze website waarna de praktijkassistente contact met je zal opnemen om een afspraak in te plannen. Wil jij je graag bij ons inschrijven? Maak dan gebruik van ons handige en eenvoudige inschrijfformulier, inschrijven kan hier: Inschrijven.