Verloskundigenpraktijk Maliebaan

Ben je zwanger en opzoek naar een verloskundigenpraktijk dichtbij de Maliebaan? Bij verloskundigenpraktijk Breedstraat heten we je van harte welkom. Gefeliciteerd met je zwangerschap! Je staat een het begin van een bijzondere periode vol verrassingen en nieuwe ontdekkingen.

Bij Verloskundigenpraktijk Breedstraat staat de zorg voor jou en je kindje centraal. Hieronder lees je meer over onze praktijk en de eerste fase van je zwangerschap.

Verloskundigenpraktijk Maliebaan

De maliebaan is een prachtig stukje Utrecht net buiten de singels van deze bruisende stad. Even verderop vind je onze verloskundigenpraktijk Breedstraat. We leveren kwalitatieve en professionele zorg aan zwangere vrouwen die woonachtig zijn bij ons in de buurt. Ons team van zeven verloskundigen zal je de komende weken en maanden begeleiden tot aan het ouderschap.

Als je hebt ontdekt dat je net zwanger bent mag je je direct bij ons inschrijven via onze website. Onze praktijkassistente zal je bellen om je eerste afspraak in te plannen.

Thuisbezoeken

Als je woonachtig bent dichtbij de Maliebaan is het verstandig om je in te schrijven bij een verloskundigenpraktijk in de buurt. Tijdens je zwangerschap kom je regelmatig bij onze praktijk langs voor controle. Zo nu en dan zullen we je ook thuis bezoeken. Als je tegen het einde van je zwangerschap aanloopt, zal je lijf zich gaan voorbereiden op de bevalling. Als je twijfelt of de bevalling is begonnen dan bel je ons op en komen we thuis langs om een plan te maken. Het is daarom handig om een verloskundigenpraktijk uit te kiezen die in de buurt is. Ook tijdens de eerste week na je bevalling komen we een aantal keer langs om te kijken hoe het met jou en je pasgeboren kindje gaat.

Verloskundigenpraktijk Breedstraat levert zorg in diverse regio’s in Utrecht zoals de Maliebaan, maar ook gebieden als Tuindorp, Oudwijk, Lombok en meer. Woon je buiten deze gebieden, maar wil je je toch bij ons aanmelden? Bel onze praktijkassistente dan op om te overleggen.

Net zwanger

Als je net zwanger bent breekt er een spannende tijd aan vol veranderingen in je lichaam en leven. Hoewel de veranderingen nog niet zichtbaar zijn voor anderen, vinden er intern al veel ontwikkelingen plaats.

Gevoelige borsten, vermoeidheid en lichte bloedingen kunnen voorkomen als gevolg van de innesteling van de bevruchte eicel. Elke vrouw is anders en de mate van klachten is heel persoonsgebonden. De een ervaart veel zwangerschapssymptomen terwijl een ander ze helemaal niet ervaart. Als je twijfelt over de intensiteit of frequentie van je klachten, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Leefstijlaanpassingen

Naast het zoeken van een verloskundigenpraktijk dichtbij de Maliebaan, is het belangrijk om zelf al te starten met een aantal leefstijlaanpassingen.

Als je net zwanger bent is het nu de juiste tijd om te beginnen met het innemen van zwangerschapsvitamines. Hier zit bijvoorbeeld foliumzuur en vitamine D in. Deze vitamines zijn essentieel voor de ontwikkeling van je kindje en kunnen helpen bepaalde aangeboren afwijkingen te voorkomen. Bij Verloskundigenpraktijk Breedstraat kunnen we je adviseren over de juiste dosering en het juiste moment om hiermee te beginnen.

Zorg voor een gezonde voeding en voldoende rust. Roken en alcohol dien je te vermijden, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor de ontwikkeling van je baby. Ook bepaalde voedingsmiddelen, zoals rauw vlees, rauwe eieren en zachte kazen, kun je beter laten staan. Neem een kijkje op de website van het voedingscentrum voor de juiste voedingsadviezen.

De zwangerschap is een unieke ervaring en we willen je graag helpen om er een gedenkwaardige ervaring van te maken. Bij Verloskundigenpraktijk Breedstraat staan we klaar om je te ondersteunen en samen toe te werken naar een veilige en gezonde zwangerschap.

Wil jij je graag bij ons inschrijven, schrijf dan in via ons handige en eenvoudige inschrijfformulier, inschrijven kan hier: Inschrijfformulier.