Verloskundige Utrecht Centrum

Als je in het centrum van Utrecht woont en een verloskundige zoekt dan ben je bij verloskundigenpraktijk Breedstraat bij het juiste adres! Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap. We willen je graag informeren over onze praktijk en wat je kunt verwachten gedurende de komende weken.

Verloskundigenpraktijk in Utrecht Centrum

Als je zwanger bent kan je je direct inschrijven bij een verloskundigenpraktijk. Je zult tijdens je zwangerschap regelmatig bij deze praktijk langskomen. Tegen het einde van je zwangerschap en na de bevalling komt de verloskundige ook bij jou thuis langs. Als je in Utrecht centrum woont is het daarom handig om een praktijk te kiezen die werkzaam is in deze regio.

Verloskundigenpraktijk Breedstraat levert zorg aan vrouwen die wonen in het centrum van Utrecht en gebieden er omheen, zoals Tuinwijk, Oudwijk, Zuilen, Lombok en meer. Ben je zwanger en woon je in Utrecht centrum? Dan heten we je van harte welkom bij verloskundigenpraktijk Breedstraat. Je kunt je online inschrijven waarna de praktijkassistente contact met je op zal zoeken om je eerste afspraak in te plannen.

Woon je buiten deze gebieden en wil je je toch bij ons inschrijven? Overleg dan even met onze praktijkassistente.

Je eerste afspraak

Als je voor je eerste afspraak langs komt op onze praktijk in Utrecht Centrum zal je met de verloskundige alle relevante gegevens met je doorgaan om je passende zorg te bieden. We zullen een echo maken om te kijken hoe ver je precies bent in je zwangerschap. Je krijgt belangrijke informatie van de verloskundige mee en je kunt al je vragen stellen.

Ontwikkelingen

Nu je zwanger bent, begint er een fascinerende ontwikkeling in je lichaam. Hoewel je nog geen uiterlijke veranderingen zult opmerken, vinden er intern al vele veranderingen plaats. Het is verbazingwekkend hoeveel zich al afspeelt in deze vroege fase van je zwangerschap.

Een zaadcel heeft een eicel bevrucht, waardoor er een bevruchte eicel is ontstaan. Deze bevruchte eicel is door de eileiders naar de baarmoeder gereisd, waar het zich zal nestelen en ontwikkelen tot een embryo. Dit betekent dat je nu officieel zwanger bent!

Hoewel je mogelijk nog geen fysieke symptomen ervaart, kunnen sommige vrouwen al subtiele tekenen van zwangerschap opmerken. Gevoelige borsten, vermoeidheid en lichte bloedingen kunnen voorkomen als gevolg van de innesteling van de bevruchte eicel.

Leefstijlaanpassingen

Na een positieve zwangerschapstest kan je meteen beginnen met een aantal leefstijlaanpassingen die belangrijk zijn voor de gezondheid van jou en je kindje. Je kan direct starten met het slikken van zwangerschapsvitamines. Deze tabletten bevatten onder andere vitamine D en foliumzuur. Deze vitamines zijn belangrijk voor de ontwikkeling van je kindje en helpen aangeboren afwijkingen te voorkomen.

Zorg voor een gezonde voeding en voldoende rust. Roken en alcohol dien je te vermijden, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor de ontwikkeling van je baby. Ook is het verstandig om bepaalde voedingsmiddelen, zoals rauw vlees, rauwe eieren en zachte kazen, te vermijden, om schadelijke bacteriën geen kans te geven.

We zijn verheugd dat je ons hebt gevonden voor de begeleiding van deze bijzondere reis naar het ouderschap. Geniet van deze bijzondere periode in je leven! We kijken ernaar uit om je te ontmoeten en samen met jou en je partner deze bijzondere ervaring te beleven.

Wil jij je graag bij ons inschrijven, schrijf dan in via ons handige en eenvoudige inschrijfformulier, inschrijven kan hier: Inschrijfformulier