Wijzigingen NIPT per 1 april 2023

Vanaf 1 april wordt de NIPT onderdeel van het reguliere screeningsprogramma in de zwangerschap, hiervoor was het nog onderdeel van een wetenschappelijke studie. Er veranderen ook een aantal zaken omtrent de NIPT en er zijn tijdelijke overgangsmaatregelen.

Het blijft natuurlijk nog steeds een keuze om de NIPT wel of niet te laten doen. Het is van belang dat jij en je partner je goed inlezen. Lees meer over dit onderwerp op onze site of in de app.

Er zijn landelijke afspraken gemaakt over wie onder oude en wie onder de nieuwe NIPT regeling vallen, daar kunnen wij ook niets in aanpassen. Als je bent uitgerekend op 8 oktober of eerder val je nog binnen de studie zijn de ‘oude’ afspraken voor jou van toepassing. Ook geldt voor jou dan nog de verplichte eigen bijdrage van 175 euro.

Als je een uitgerekende datum hebt van 9 oktober val je onder de nieuwe regeling en kan je de NIPT vanaf 1 april op de nieuwe wijze laten bepalen. De eigen bijdrage van 175 euro vervalt. Er veranderen nog een aantal andere dingen in de logistiek, vraag hiernaar bij de verloskundige en lees deze in de nieuwe brochure.

Deel:

Related Posts

Vruchtbare dagen

Koningsdag

Vanaf vrijdag 26 april 15.00 tot en met zaterdag 27 april 23.00u staat de stad in het teken van de Vrijmarkt en Koningsdag. Uiteraard zijn