Verloskundigenpraktijk Utrecht

Werken bij verloskundigenpraktijk Breedstraat in Utrecht is erg leuk en gevarieerd. We staan 24/7 klaar voor onze cliënten en hun partners. Dit betekent bijvoorbeeld dat we een spoedtelefoon hebben waarop we altijd te bereiken zijn. Dag en nacht. Die telefoon ligt ’s nachts dus op ons nachtkastje.

Hoe ziet een werkdag er uit bij de Verloskundigenpraktijk Utrecht?

Een typische werkdag bij Verloskundigenpraktijk Breedstraat in Utrecht begint met een overdracht om 8:00 ’s ochtends. De verloskundige die nachtdienst gehad heeft vertelt wat er allemaal gebeurd is en of er vrouwen bevallen zijn. Eventuele bijzonderheden worden natuurlijk doorgegeven. Na de overdracht wordt de spoedlijn doorgeschakeld naar de frisse verloskundige die aan haar werkdag begint.

Als er geen bevalling bezig is, dan rijden wij in de ochtend kraamvisites. We gaan dus langs bij kersverse ouders en hun pasgeboren kindje. Dit doen we ongeveer tot 10 dagen na de bevalling. We controleren of alles medisch gezien goed gaat, maken samen met ouders en kraamzorg steeds een aangepast plan voor de dag(en) en bespreken hoe alles mentaal gaat met beide ouders.

Bevalling met een verloskundige in UtrechtVerloskundigenpraktijk Utrecht'

Vandaag mocht ik na mijn vakantie de dienst bij de verloskundigenpraktijk in Utrecht beginnen met een bevalling! Ik werd om 7:00 uur gebeld door mijn collega of ik naar het ziekenhuis wilde komen. Daar was iemand aan het bevallen van haar eerste kindje. Dus: ontbijt mee in de auto en snel die kant op om mijn vermoeide collega (na een hele nacht werken) af te lossen! Het is natuurlijk hartstikke leuk om bevallingen te doen, maar na een nacht niet slapen is het fijner (en veiliger!) voor iedereen als er een frisse verloskundige komt.

Als ik de kamer op kom is de bevalling net heel heftig en intens voor de aanstaande moeder. Gelukkig lukt het haar om met coaching en lachgas weer in een rustiger adempatroon te komen. Ze doet het ontzettend goed en we zuchten samen de laatste paar centimeters weg. Ze begint steeds meer drukgevoel te krijgen en we wachten geduldig tot het kindje wat dieper in het bekken zakt voor we met de actieve(re) persfase gaan beginnen. Ze luistert goed naar haar lichaam en zucht soms een wee weg terwijl ze op een andere wat mee perst.

Verschillende fases tijdens een bevalling

Tussen de ontsluitingsfase en persfase vallen de weeën ineens even bijna helemaal weg. Dit gebeurt wel vaker: het lichaam neemt als het ware even pauze, voor het laatste stukje van de bevalling begint. En ja hoor, na zo’n 20 minuten wachten is de persdrang op volle sterkte terug! We zoeken samen naar de beste houding voor haar om te persen (dit kun je eigenlijk pas goed voelen op het moment zelf) en ze wisselt tussen baarkruk, handen en knieën en de rugligging op bed. Belangrijkste is dat zij zelf goed mee kan persen en dat het voor haar goed voelt. Dit blijkt uiteindelijk in de rugligging te zijn. Ze geeft zich over aan de laatste weeën en perst elke wee mee.

Wat een ongelooflijke kracht heeft ze. Na een klein uur wordt er een prachtige zoon geboren. Een ontzettend leuke start van mijn werk bij Verloskundigenpraktijk Breedstraat in Utrecht zo na de vakantie!

Wil jij ook geholpen worden tijdens je bevalling door mij of één van mijn leuke collega’s? Schrijf je dan in via ons eenvoudige en handige inschrijfformulier: Schrijf je hier in. 

 

 

Deel:

Related Posts