Update coronamaatregelen

Naar aanleiding van de strengere lockdown die vorige week is afgekondigd, een wrap-up van onze maatregelen.
Vooropgesteld, in de verloskundige zorg die wij leveren staat goede zorg altijd voorop! Ook als je corona gerelateerde klachten hebt, krijg je de medische zorg die je nodig hebt. We zijn en blijven altijd bereikbaar.

De belangrijkste maatregelen op een rij:
– Kom zoveel mogelijk alleen naar de controles op de praktijk. Bij de intake, echo’s en het gesprek over de bevalling is je partner wel van harte welkom! Als er andere controles zijn, waarbij je het belangrijk vindt dat je partner erbij is, geef het dan van te voren aan bij de assistente. We kunnen altijd een uitzondering maken.
– Kom precies op tijd naar je afspraak. We proberen te voorkomen dat je andere cliënten tegenkomt in de wachtkamer. Kom dus niet te vroeg en niet te laat. Als je in de wachtkamer zit en er zijn andere cliënten, houd dan 1,5 meter afstand van elkaar.
– We vragen je om voor, tijdens en na de controle samen met ons te letten op de 1,5 meter afstand. Bij het meten van de bloeddruk, het uitwendig onderzoek en echo gaat dit natuurlijk niet, maar hierbij nemen we de hygiënevoorschriften in acht. Probeer zo min mogelijk te praten als je dichter dan 1.5 meter bij de verloskundige bent.
– Tijdens een bezoek aan de praktijk is het verplicht om een mondkapje te dragen. Ook wij dragen mondkapjes op de praktijk, tijdens visites thuis en tijdens bevallingen.
– In de kraamweek komen we in principe één keer langs voor een kraamvisite, de overige contactmomenten zijn telefonisch. Op indicatie komen we uiteraard vaker langs.

Daarnaast blijft het volgende gelden:
– Kom niet naar de praktijk bij klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts (>38 graden) en laat je testen bij deze klachten. Laat het ons weten als je corona hebt.
– Was je handen regelmatig en nies/hoest in je elleboog
– Houd 1,5m afstand van anderen.

Wij kunnen ons goed voorstellen dat je liever samen met je partner naar de praktijk komt. Daarom zullen we, zodra het weer kan, deze maatregel zo snel mogelijk versoepelen. Want ook wij zien jullie natuurlijk het liefste samen op de praktijk!

Met vriendelijke groet,
het team van de Breedstaat

Deel:

Related Posts

Singelloop 1 oktober

Komende zondag (1 oktober) vindt de Singelloop plaats. Een deel van de stad is daardoor minder goed bereikbaar, of met een omweg. Afhankelijk van waar je

NIEUW! Workshop babyverzorging

Tijdens de workshop Babyverzorging leren jullie alles over de dagelijkse verzorging van jullie (toekomstige) baby. Hierbij kan je denken aan het verschonen van luiers, aan-