Belangrijk: tijdelijk verhuizing St. Antonius Geboortezorg

BELANGRIJK:

Vanaf 1 februari tot en met mei 2023 bevindt de afdeling Geboortezorg in het St. Antonius zich op een andere afdeling. Wat dit betekent voor de route daar naar toe, de zorg die geboden wordt en de afspraken omtrent bezoek lees je in onderstaand bericht.

Lees deze informatie goed door. (bron: geboortezorg Antonius)

_______________________________________________________________________________________

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan uitbreiding van St. Antonius Geboortezorg op onze locatie in Utrecht. Vanwege veiligheidsvoorschriften moeten we tijdelijk de zorg voor aanstaande ouders en hun baby’s verhuizen: vanaf 1 februari tot 2023 vind je ons op een andere plek in ons ziekenhuis, namelijk op afdeling 5C te Utrecht.

✅ Veel is hetzelfde, maar niet alles. Graag informeren we je over de tijdelijke faciliteiten, bezoekregeling en route:

🛁 Helaas is er geen bevalbad aanwezig voor een badbevalling. Er is ook niet voldoende ruimte om zelf een bevalbad mee te nemen.

1️⃣ Bij de bevalling mag 1 extra persoon, meestal de partner, aanwezig zijn. Tijdelijk mag er geen extra persoon, zoals een doula, geboortefotograaf of een extra familielid op de verloskamer aanwezig zijn.

💉 Er is geen lachgas aanwezig. Pijnstilling in de vorm van een ruggenprik, een pijnpompje of een TENS-apparaatje is wel gewoon mogelijk. De anesthesist komt een ruggenprik bij jou op de kamer plaatsen. Ter ontspanning kun je ook gebruik maken van een warme douche en/of skippybal.

🛌 De partner kan blijven slapen op de kamer bij vrouwen die komen bevallen en/of komen voor een keizersnede. Ben je als zwangere niet opgenomen op een 1-persoonskamer dan kan je partner niet blijven slapen. Rondom de bevalling kan de partner dus blijven slapen!

👶🏼 Wanneer jullie kindje extra zorg nodig heeft en op onze afdeling moet blijven, ben je als ouders altijd welkom maar kunnen jullie niet blijven slapen. Jullie kindje verblijft dan namelijk op een speciale neokamer waar meerdere kindjes kunnen liggen.

⏰ Er is bezoek welkom tussen 11:00 en 20:00 uur.

Meer informatie lees je hier of bekijk dit filmpje.

 

Deel:

Related Posts

Singelloop 1 oktober

Komende zondag (1 oktober) vindt de Singelloop plaats. Een deel van de stad is daardoor minder goed bereikbaar, of met een omweg. Afhankelijk van waar je

NIEUW! Workshop babyverzorging

Tijdens de workshop Babyverzorging leren jullie alles over de dagelijkse verzorging van jullie (toekomstige) baby. Hierbij kan je denken aan het verschonen van luiers, aan-