Avondklok

Per zaterdag 23 januari is de avondklok van kracht. Dit heeft voor iedereen consequenties, zo ook in de verloskundige zorg.

De avondklok gaat in vanaf 21:00 uur. Het doel van de avondklok is om in de avond zo min mogelijk bewegingen te hebben op straat en dus voor minder onderlinge contacten te zorgen. Als verloskundigen willen we uiteraard geen extra belasting creëren voor de politie en boa’s. Daarom graag jullie aandacht voor de volgende punten:

  • Spoedzorg zal ten allen tijde mogelijk zijn. Wij hebben in de uitoefening van ons beroep een ontheffing van de avondklok. We kunnen en mogen dus altijd over straat om jullie zorg te leveren!
  • Indien wij van jullie vragen na 21.00 uur naar onze praktijk of naar het ziekenhuis te komen omdat wij dit medisch noodzakelijk achten, valt dit onder een medisch calamiteit, hiervoor heb je geen verklaring nodig. Dit zijn dus bijvoorbeeld spoedconsulten of een bevalling. Het is wel mogelijk om op rijksoverheid.nl/avondklok een eigen verklaring te downloaden. Daarnaast kan je, als je het prettig vindt, je zwangerschapsverklaring bij je hebben als bewijs. Deze zwangerschapsverklaring heb je mogelijk al eerder in je zwangerschap van ons ontvangen (bijvoorbeeld om aan je werkgever te sturen). Kan je deze verklaring niet meer vinden of heb je hem niet ontvangen? Dan kan je ons een mail sturen met je naam en geboortedatum, dan zorgen we dat je de verklaring ontvangt.
  • Indien mantelzorgers (zoals oppas, partner) tussen 21.00-4.30 naar buiten moeten omdat jij gaat bevallen, kunnen zij een eigen formulier maken dat op de site van de rijksoverheid staat. Eventueel kan je hen je zwangerschapsverklaring geven als extra bewijs.
  • De avondspreekuren zullen om 20.30 uur stoppen zodat er voldoende tijd is om voor 21.00uur thuis te zijn. Heb je in de periode tot 9 februari al een afspraak staan na 20.30 uur? Onze assistente neemt contact met jullie op voor het verplaatsen van deze afspraak.
  • Kom zoveel mogelijk alleen naar de controles op de praktijk. Bij de intake, echo’s en het gesprek over de bevalling is je partner wel van harte welkom! Als er andere controles zijn, waarbij je het belangrijk vindt dat je partner erbij is, geef het dan van te voren aan bij de assistente. We kunnen altijd een uitzondering maken.

Wij kunnen ons voorstellen dat deze maatregelen weer (extra) zorgen voor een gevoel van eenzaamheid. Het is een heftige, uitdagende tijd.

Heel graag laten wij weten 24/7 voor jullie klaar te staan. Met elkaar komen we hier doorheen, laat ons meedenken.

Met vriendelijke groeten
Het team van Verloskundigenpraktijk Breedstraat

P.S. Op onze website staat meer informatie over het coronavaccin https://verloskundigenbreedstraat.nl/blog/2021/01/12/coronavaccinatie/  Heb jij een vaccinatie gekregen of krijg jij die nog in de zwangerschap? Meld je dan aan bij www.moedersvanmorgen.nl zodat ze hier onderzoek naar kunnen doen.

Deel:

Related Posts

Nog meer babynieuws!!

Er is nog meer babynieuws!   Onze lieve Annejuul is bevallen van een zoon! Deze nieuwste Breedstraat-baby luistert naar de naam Isai! Moeder en zoon

Babynieuws

Er is babynieuws!   En je zou denken dat dat in een verloskundigenpraktijk heel gebruikelijk is… dat is het ergens ook, maar geboortes blijven bijzonder