Mannen vruchtbaarheid verhogen

Lees hier meer informatie over mannen vruchtbaarheid verhogen. Het vergroten van de vruchtbaarheid van een man is een belangrijk onderwerp waar veel stellen mee te maken krijgen wanneer zij een gezin willen beginnen. Bij verloskundigenpraktijk Breedstraat begrijpen we dat de vruchtbaarheid van zowel vrouwen als mannen een rol grote speelt bij het vervullen van een kinderwens. We vertellen je graag meer over het bevorderen van de vruchtbaarheid bij de man.

Leefstijl mannen vruchtbaarheid verhogen

Het handhaven van een gezonde levensstijl is essentieel voor het verbeteren van de vruchtbaarheid van de man. Moedig je partner aan om regelmatig te bewegen, een gebalanceerd dieet te volgen en voldoende rust te nemen. Het vermijden van tabak, alcohol en drugs is ook belangrijk, omdat deze stoffen de kwaliteit van het sperma negatief kunnen beïnvloeden.

Voeding 

Het eten van een gezond en gevarieerd dieet kan bijdragen aan een betere vruchtbaarheid van de man. Zorg ervoor dat je partner voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, zoals zink, selenium, vitamine C en E, evenals omega-3 vetzuren. Deze voedingsstoffen kunnen de kwaliteit en beweeglijkheid van het sperma verbeteren. Ook voor de man kan het slikken van foliumzuur gunstig zijn om zijn vruchtbaarheid te verhogen.

Hitte en straling

Hitte kan de vruchtbaarheid van een man beïnvloeden. Moedig je partner aan om geen strakke onderbroeken te dragen, en warme baden of saunabezoeken te vermijden. Dit kan namelijk de temperatuur van de testikels verhogen wat ongunstig is voor de kwaliteit van sperma.

Stressmanagement

Langdurige stress kan een negatieve invloed hebben op de vruchtbaarheid van een man. Yoga en meditatie kan helpen om stress te verlagen, maar deze ontspanningstechnieken passen niet bij elk persoon. Ga dus bij jezelf na waar je behoeftes liggen ten aanzien van stressvermindering.

Schadelijke stoffen

Blootstelling aan bepaalde schadelijke stoffen op het werk of in het dagelijks leven kan de vruchtbaarheid van de man verminderen. Moedig je partner aan om beschermende maatregelen te nemen als hij werkt met chemicaliën, pesticiden, oplosmiddelen of andere potentieel schadelijke stoffen. Denk bijvoorbeeld aan het dragen van beschermende kleding, handschoenen of een masker.

Seksuele activiteit

Het zal je niet verbazen dat regelmatige seks de kans op een bevruchting vergroot. Toch willen we dit benoemen omdat vooral het moment van gemeenschap veel uitmaakt. Om de kans op een bevruchting te vergroten is het belangrijk om te begrijpen wanneer de eisprong bij de vrouw plaatsvindt, rond deze periode ben je namelijk het meeste vruchtbaar.

Seksuele frequentie en regelmatigheid is belangrijk als je zwanger wilt worden, maar het moet voornamelijk ontspannen blijven. Geef elkaar voldoende ruimte en ga met elkaar in gesprek over jullie behoeftes en verwachtingen.

Als er bij jou of je partner fysieke belemmeringen zijn wat seks niet of weinig mogelijk maakt, is het verstandig om contact op te nemen met een specialist zoals een seksuoloog. Zij kunnen adviezen geven ten aanzien van seksuele gezondheid om de vruchtbaarheid te bevorderen.

Wanneer raadpleeg je een specialist?

Als je na een jaar lang actief proberen nog niet zwanger bent, raden we je aan om een specialist te raadplegen. Een specialist kan onderzoek doen en eventuele onderliggende problemen vaststellen. Indien nodig kunnen zij behandelingen voorstellen, zoals vruchtbaarheidsmedicatie of kunstmatige inseminatie.

Weet dat het verbeteren van vruchtbaarheid een proces is dat tijd kan kosten. Het kan even duren voordat een bevruchting optreedt, zelfs als jij en je partner een normale vruchtbaarheid hebben. Wees niet ontmoedigd als het niet meteen lukt en blijf volhouden.

Neem gerust contact op met verloskundigenpraktijk Breedstraat voor meer informatie bij het vergroten van de vruchtbaarheid. We staan klaar om jullie te ondersteunen en te begeleiden bij deze kinderwens.

Wil jij je graag bij ons inschrijven, schrijf dan in via ons handige en eenvoudige inschrijfformulier, inschrijven kan hier: Inschrijfformulier