Hoe kies je een verloskundige

Als je zwanger bent schrijf je je in bij een verloskundigenpraktijk, maar hoe kies je een verloskundige die bij je past? Het kiezen van een verloskundige is een belangrijke beslissing die je zult gaan maken. Hoe je een verloskundige kiest, bepaal je natuurlijk zelf. Maar je wil er zeker van zijn dat je goede zorg krijgt tijdens deze belangrijke periode in je leven. Bij Verloskundigenpraktijk Breedstraat begrijpen we hoe belangrijk de keuze van een verloskundige kan zijn en we helpen je graag bij het vinden en kiezen van de juiste verloskundige.

Wat is belangrijk bij het kiezen van een verloskundige?

Hoe je een verloskundige kan kiest, hangt af van wat jij belangrijk vindt. Bij het kiezen van een verloskundige is het handig om te bepalen wat voor soort verloskundige zorg je zoekt. Het is handig om verschillende sites van verschillende praktijk te bekijken. Kies je een verloskundige die focust op natuurlijke bevallingen, of wil je een meer medische georiënteerde benadering? Hoe je een verloskundige kiest kan ook afhankelijk zijn van de locatie van de verloskundigenpraktijk. Tijdens je zwangerschap kom je meerdere keren langs bij de verloskundige voor een controle. Het is daarom handig om een verloskundige en praktijk te kiezen die in de buurt zit. Tot slot is het fijn en belangrijk hoe je een verloskundige kiest, om daarbij rekening te houden een verloskundige te kiezen dat je een klik met haar voelt. Je wilt je op je gemak voelen en open kunnen praten over je wensen, zorgen en vragen.

Oriënteren

Om je te oriënteren op verschillende praktijken is het handig om te onderzoeken welke praktijken er allemaal bij jou in de buurt zijn. Verloskundigenpraktijken zijn te vinden via het internet. Op hun websites is veel te vinden over de grootte van de praktijk, hun visie en werkwijze. Je kunt vragen om kennismakingsgesprek om er zeker van te zijn dat je een klik voelt met deze praktijk.

Onze praktijk

Hoe je je verloskundige ook kiest en waar, we helpen je er graag bij. Verloskundigenpraktijk Breedstraat is gevestigd in het centrum van Utrecht. We bieden een warme, persoonlijke benadering met een team van 7 verloskundigen die zich volledig inzetten voor het welzijn van jou en je baby. Wij geloven in de rechten van de vrouw in de geboortezorg en autonomie over eigen zwangerschap. Onze enthousiaste verloskundigen zijn betrokken zorgverleners. We luisteren naar wat aanstaande ouders zelf willen en zorgen ervoor dat er altijd iemand voor hen is. We begeleiden onze cliënten met zorgvuldige aandacht en behandelen hen zoals wij zelf ook behandeld willen worden.

Werkzaamheden en samenwerkingen

Ons spoednummer is dag en nacht bereikbaar wanneer je hulp nodig hebt of wanneer je gaat bevallen. Verder hebben wij elke werkdag spreekuur en telefonisch spreekuur. Naast reguliere spreekuren maken wij ook echo’s op onze praktijk, zoals de vroege echo, de termijnecho en een liggingsecho. Voor de 20-weken echo verwijzen wij je door naar ons eigen echocentrum Focus. Bij Verloskundigenpraktijk Breedstraat werken wij nauw samen met verschillende disciplines uit de regio, zoals het Diakonessenhuis, het WKZ en het Antonius ziekenhuis. We hebben regelmatig contact met de lactatiekundigen-organisatie Borstvoeding en Meer om optimale ondersteuning te bieden bij het geven van borst- en kunstvoeding. We bieden een bevalcursus aan op onze praktijk om jou en je partner goed voor te bereiden op de bevalling. Klik hier hier voor meer informatie over onze cursus en hoe je je kan aanmelden!

Wil je meer weten over Verloskundigenpraktijk de Breedstraat? Neem dan meteen contact met ons op via onze website!

Wil jij je graag bij ons inschrijven? Maak dan gebruik van ons eenvoudige en handige inschrijfformulier, inschrijven kan hier: Inschrijven.