Centering Pregnancy

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Een spannende en bijzondere periode breekt aan. Misschien stap je wel een wereld in waar je nog niet zo veel van weet. Meestal wordt je zwangerschap begeleid door een verloskundige. Hier mag je je meteen inschrijven als je een positieve test hebt. De verloskundige is verantwoordelijk voor de medische zorg en ondersteunt je ook bij de mentale veranderingen.  Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen, bieden wij Centering Pregnancy aan. Centering Pregnancy is een manier van verloskundige zorg die is overgekomen uit Amerika. Het idee hiervan is dat je de verloskundige zorg in een groep ontvangt. De zwangere vrouwen uit de groep zijn allemaal rond dezelfde periode uitgerekend en de groep bestaat uit ongeveer 8-12 vrouwen. De Centering Pregnancy wordt begeleid door een verloskundige samen met een co-begeleider. Dit kan een kraamverzorgende zijn, een van onze assistenten of iemand die veel affiniteit heeft met de geboortezorg. Het is fijn dat je hierdoor een vast gezicht veel ziet in de zwangerschap.

Wat zijn de voordelen van Centering Pregnancy?

Een van de voordelen van Centering Pregnancy is dat er meer tijd is om extra informatie te geven, maar ook om dit met elkaar te delen. De bijeenkomsten duren 2 uur en zijn interactief zodat je zelf bij je eigen proces betrokken bent. Bij de Centering Pregnancy hoort een boekje waar je zelf je controles kan bijhouden en waar veel informatie in staat. Het eerste half uur van de bijeenkomst bestaat uit de individuele zwangerschapscontroles, zoals het meten van de bloeddruk en uitwendig onderzoek van je buik. Daarna is er nog 1,5 uur om dieper op onderwerpen in te gaan. Vaak hebben de deelneemsters veel steun aan elkaar. Tijdens de zwangerschap zal je veel herkenning vinden. Misschien ervaren anderen jouw klachten ook en hebben ze daar fijne tips voor. Ook is het fijn dat er tijdens je verlof altijd wel iemand hebt om thee mee te drinken.

Welke onderwerpen worden besproken?

Onderwerpen die in de Centering Pregnancy voorbij komen zijn bijvoorbeeld; de twintigweken echo, borstvoeding en kunstvoeding, de bevalling en de kraamperiode. De partners zijn welkom bij het eerste half uur van de bijeenkomst, maar worden vaak ook uitgenodigd tijdens de bijeenkomsten die over de bevalling gaan. Daarnaast worden er regelmatig gastsprekers uitgenodigd, zoals een fysiotherapeut en een lactatiekundige. Centering Pregnancy heeft een bewezen positief effect. Zo zien we dat door meer kennis en een betere voorbereiding op de bevalling, minder vrouwen kiezen voor pijnstilling tijdens de baring en meer vrouwen starten met het geven van borstvoeding. Maar de belangrijkste voordelen zijn dat zwangere vrouwen die meegedaan hebben met Centering Pregnancy meer steun hebben ervaren en zich beter voorbereid voelen op de toekomst.

Bij verloskundigenpraktijk de Breedstraat bieden wij de Centering Pregnancy met veel plezier aan! Ten tijde van de intake zullen we deze optie met je bespreken. Je kan natuurlijk ook kiezen voor de reguliere zorg. De bijeenkomsten van de Centering Pregnany vinden plaats in onze eigen achtertuin. Hier hebben we een bunker uit de oorlog. Deze is van binnen helemaal gezellig en knus gemaakt. Kijk voor meer informatie op www.centeringzorg.nl

Wil jij je graag bij ons inschrijven? Gebruik dan ons handige en eenvoudige inschrijfformulier: Inschrijven kan hier.