Bevalling

De bevalling is altijd een spannend moment. Of het nu de bevalling van je eerste kindje is, of dat je al vaker bevallen bent, het blijft een spannende gebeurtenis. Omdat de bevalling een samenwerking is tussen moeder en kind, zal elke bevalling weer anders gaan en is van te voren niet te voorspellen hoe de bevalling zal verlopen. 

Een bevalling is in principe een natuurlijk proces. Wij zullen je tijdens dit proces begeleiden. Je mag zelf kiezen waar je wil bevallen, soms geven we je een medisch advies om in het ziekenhuis te bevallen als er medische complicaties te verwachten zijn. Lees hier meer over waar je kan bevallen. Je mag ook zelf kiezen in welke houding je wil bevallen, zo kan je zelf een houding kiezen die je prettig vindt. Ook weten we dat verticale houdingen de indaling en bevalling kunnen bespoedigen. Heb je wensen of vragen aangaande je bevalling dan kun je die altijd met ons bespreken. 

 

Cursus

Het is fijn om je voor te bereiden op de bevalling door middel van een cursus, als je weet wat je kan verwachten geeft dit vertrouwen in de aanloop naar de bevalling. Vrouwen die goed voorbereid zijn op de bevalling kijken achteraf ook beter terug op hun bevalling. Wij bieden onze eigen zwangerschapscursus en op deze website kan je ook veel andere cursussen vinden. Kies iets wat je aanspreekt, je kan ons ook altijd om advies vragen. Wil je graag een cursus volgen, maar heb je niet de financiele middelen om dit te betalen, geef het aan, ook dan denken we graag met je mee. 

 

Geboortewensen

Rond 35 weken plannen we een langere afspraak in op het spreekuur om je wensen voor de bevalling te bespreken. Ter voorbereiding daarop krijg je rond 30 weken een format toegestuurd, deze kan je ook alvast hier downloaden. Je mag echter ook zelf iets maken. Stuur het ons van te voren toe, dan kunnen we het voor de afspraak lezen. In dezelfde mail krijg je ook een link naar onze opgenomen voorlichtingsavond over de bevalling. Wil je het eerder ontvangen? Dat kan altijd, vraag dan de assistente hierom.

 

Alle informatie op een rij

Alles over de bevalling kun je nalezen in de praktijkfolder over de bevalling (o.a. de aankondiging, wat heb je nodig, het verloop van een bevalling). Ook vind je onder het kopje ‘folders & links’ een verzameling van interessante informatie over voorbereiding op de bevalling.