Trainster

Wie is de trainster?

In 2019 ben ik afgestudeerd als verloskundige en sindsdien werk ik als waarneemster, eerst in een praktijk in Noord-Limburg en sinds april 2021 in een praktijk in regio Rijnsburg/Noordwijk/Katwijk. Sinds 2022 begeleid ik als trainer zwangerschapscursussen en MBCP-trainingen (Mindfulness Based Childbirth and Parenting).

Na een burn-out in 2017 ben ik in aanraking gekomen met Mindfulness. In januari 2018 deed ik zelf de 8-weekse MBSR-training (Mindfulness Based Stress Reduction). In die periode en daarna ben ik me steeds verder gaan verdiepen in het pad van zelfbewustzijn. Ik beoefen yoga sinds 2017 en ben meerdere keren per week op de mat te vinden. De afgelopen jaren zijn voor mij een reis geweest naar een bewust en mindful leven, in contact met mijn intuïtie, in het ‘hier en nu’.
Door Mindfulness, yoga, ademhalingsoefeningen en andere verdiepingsvormen heb ik veel geleerd over de connectie tussen lichaam en geest. Toen ik afstudeerde als verloskundige ben ik die kennis ook in gaan zetten bij het begeleiden van zwangerschappen en bevallingen.

Al vrij snel merkte ik dat ik te weinig tijd in de spreekkamer had om alles te delen wat ik zou willen delen of om echt de diepte in te gaan. Zo ontstond de wens om naast verloskundige trainer te worden en in groepsverband zwangeren en partners te gaan trainen.
Ik geloof dat mijn kennis en ervaring als medisch professional gecombineerd met mijn kennis en ervaring over Mindfulness en bewustzijn een gouden combinatie zijn om jullie als zwangere en partner te begeleiden in een bewuste voorbereiding op de geboorte van jullie kindje en het ouderschap.

De connectie tussen lichaam en geest en tussen gedachten en gevoel vind ik ontzettend interessant. Tegen cliënten zeg ik altijd dat je ‘bevallen niet met je hoofd doet, maar met je lijf’ en dat je ‘niet te veel moet nadenken’. Makkelijk gezegd, maar in de praktijk soms toch best lastig. Want vooral vrouwen – ik ook – zijn vaak een ‘tikkeltje’ perfectionistisch en we weten maar al te graag van tevoren wat te doen en wat te verwachten. En net dát weet je niet als het om bevallen gaat. Je mag de controle loslaten en erop vertrouwen dat je lijf, je intuïtie, weet wat moet gebeuren. Wat kan helpen is je – beiden – goed voorbereiden en leren ‘voelen wat je nodig hebt’. Daar hoop ik jullie bij te helpen.

Wees welkom, tot snel!

Jennisa Peeters