Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage

Een zwangerschapsmassage is een heerlijke manier om te ontspannen gedurende de zwangerschap. Je kunt een zwangerschapsmassage halen na het eerste trimester van de zwangerschap en tot vlak voor je gaat bevallen. Veel salons hebben speciaal aangepaste tafels of gebruiken kussens zodat je comfortabel kunt liggen ondanks dat je buik groter wordt.  Vaak is er ook aandacht voor je voeten, die door het extra gewicht van je lichaam wat meer belast kunnen zijn.

Het is goed om rust en ontspanning op te zoeken als je zwanger bent. Een zwangerschapsmassage kan daarbij helpen. Vaak gaat het leven om je heen op topsnelheid door, en wat tijd en aandacht inplannen voor jezelf en je kindje helpt om tot rust te komen. Tijdens de zwangerschapsmassage kun je je volledig focussen op wat er in je lijf gebeurt en kun je je spieren ontspannen. Hierdoor ontstaat ook meer rust in je hoofd.

Andere manieren dan een zwangerschapsmassage om te ontspannen

Naast een zwangerschapsmassage zijn er ook andere manieren om ontspanning op te zoeken in de zwangerschap. Lichte vormen van beweging zoals wandelen, fietsen en zwemmen zijn altijd goed. Een warme douche of een warm bad, lezen, yoga of mediteren zijn ook fijne manieren om te ontspannen. Sommige vrouwen vinden het fijn om ontspanning in groepsverband op te zoeken. Er worden verschillende yoga lessen aangeboden in Utrecht speciaal voor zwangere vrouwen. Er zijn ook verschillende apps die je kunt gebruiken met meditatieoefeningen.

Stress

Langdurige stress is voor jezelf en voor je kindje niet goed. Uiteraard is de ‘normale’ dagelijkse stress niet te voorkomen en ook niet erg, maar toch kan het goed zijn om bewust ontspanning in te bouwen in je dagelijks leven. Dit wordt dan steeds meer een gewoonte. Een zwangerschapsmassage is hier een vorm van. Maar wat een meer toegankelijke manier is, is om bewust op je ademhaling te letten. Een hoge en snelle ademhaling geeft je lichaam het idee dat er stress is. Dat er iets aan de hand is waar iets mee moet. Dit zet allerlei reacties in je lijf in gang. Een paar keer per dag met aandacht naar de ademhaling gaan en een paar keer goed inademen naar je buik en langzaam uitademen geeft je lichaam het idee dat het kan ontspannen.

Blijf er niet mee zitten

Is er iets waar je je zorgen om maakt of waar je over blijft nadenken? Neem dan gerust contact met ons op. Ons motto is: ‘blijf er niet mee zitten’. We denken graag met je mee en willen liever dat je ons belt dan dat je je ergens zorgen om maakt. Vaak kunnen we je telefonisch al goed geruststellen en als het nodig of gewenst is, dan doen we natuurlijk een extra controle. We hebben elke werkdag telefonisch spreekuur tussen 13:30 en 14:00. Je krijgt als je ons vaste nummer belt dan een van onze verloskundigen aan de lijn. Bel je buiten die tijden, dan krijg je onze assistente. Ook zij denkt graag met je mee. Maak je je zorgen in het weekend? We zijn natuurlijk altijd bereikbaar op ons spoednummer.