Voorbereiden op de bevalling

Hoe kan je je het beste voorbereiden op de bevalling? Een goede voorbereiding helpt tegen angst en spanning waardoor de bevalling comfortabeler en vlotter kan verlopen. De verloskundigen van verloskundigenpraktijk Breedstraat vertellen je graag meer over de verschillende manieren van voorbereiden op de bevalling, zodat je met veel vertrouwen en een goed gevoel je bevalling in gaat.

Informatie, voorbereiden op de bevalling

Om je goed voor te bereiden op de bevalling is het handig om wat te weten te komen over de totale werking van een bevalling. Je kan meer te weten komen over hoe je eigen lichaam werkt en de veranderingen binnen je lichaam die optreden tijdens de bevalling. Deze informatie kan je lezen op websites, je kan boeken lezen of je krijgt uitleg bij verloskundigen praktijk Breedstraat. De verloskundige is expert op het gebied van bevallingen. Heb je bijvoorbeeld vragen over hoe lang een bevalling kan duren, pijnstilling, weeën of de plaats van bevalling, raadpleeg je verloskundige om je hier meer over te vertellen. Je kan ook meer informatie verkrijgen door deel te nemen aan een zwangerschapscursus. Er worden veel soorten cursussen aangeboden die je goed voorbereiden op de bevalling, zoals een informatie theoretische cursus, hypnobirthing, zwangerschapsyoga of mindfulness. Bij verloskundigenpraktijk de Breedstraat bieden we ook een eigen bevalcursus aan bij ons op de praktijk. Klik hier hier voor meer informatie over onze cursus en hoe je je kan aanmelden!

Bevalplan

Tegen het einde van de zwangerschap zal je je wensen en verwachtingen gaan bespreken met je eigen verloskundige om je voor te bereiden op de bevalling. Het is handig om je voor te bereiden voor dit gesprek aan de hand van geboortewensen. Het maken van geboortewensen geeft je overzicht in je eigen wensen en verwachtingen die je hebt ten aanzien van je bevalling. Het is handig om over bepaalde onderwerpen van tevoren na te denken en deze te bespreken met de verloskundige. Dit zal je helpen met het voorbereiden op de bevalling. Op welke plek zou je bijvoorbeeld willen bevallen? Hoe denk je over pijnstilling? Heb je speciale wensen waar de verloskundige van op de hoogte moet zijn? Wat als de bevalling niet loopt zoals je het voor ogen had? Heb je interesse in een badbevalling of lachgas? Als je dit graag wilt dan is het slim om dit in je geboortewensen neer te zetten en te bespreken met je verloskundige. Een badbevalling of lachgas vereist namelijk enige voorbereiding. De verloskundige kan alle mogelijkheden met je nagaan.

Wat regelen voor de bevalling

Het is belangrijk om een kraamverzorgende van tevoren op tijd geregeld te hebben. Na de bevalling zal de kraamverzorgende je helpen met de verzorging van jullie baby en jouw herstel. Ze controleert of het goed gaat met jou en je baby en helpt met huishoudelijke taken. Als je gaat bevallen is het belangrijk om een vluchttas klaar te hebben staan. In deze vluchttas zitten spullen die jij en je baby nodig zullen hebben tijdens en na de bevalling. Deze vluchttas neem je mee naar het ziekenhuis als je daar gaat bevallen. Ook als je thuis wilt bevallen moet er een vluchttas klaar staan voor het geval je tóch naar het ziekenhuis moet. Als je een doula wilt inschakelen tijdens de bevalling dan is het verstandig om dit snel te regelen. Een doula is een geboortecoach die continue ondersteuning biedt tijdens de bevalling. Zijn kan je ook helpen bij het voorbereiden op de bevalling.

Heb je meer vragen over hoe je je het beste kan voorbereiden op de bevalling? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak! We helpen je graag met de voorbereiding op je bevalling door met je mee te denken en te kijken naar alle mogelijkheden.

Wil jij je graag bij ons inschrijven? Maak dan gebruik van ons eenvoudige en handige inschrijfformulier, inschrijven kan hier: Inschrijven.