Verloskundigen Utrecht

Welkom! Welkom op onze pagina, maar natuurlijk of vooral: welkom bij Verloskundigenpraktijk Breedstraat Utrecht. Onze praktijk is gevestigd in het centrum van Utrecht, waar onze verloskundigen werken in een historisch, maar tegelijk modern pand. En dat staat eigenlijk ook voor wie we zijn. Want hoewel het vak van onze verloskundigen feitelijk een al oud beroep is, zijn wij als praktijk vooruitstrevend en willen we vernieuwend en compleet zijn in de zorg die we bieden. Centraal daarbij staat de zorg voor en de wensen van onze cliënten. Die zorg begint al op het moment dat je zwanger wilt worden en loopt door tot de eerste weken na je bevalling. Mocht je je afvragen wat het verschil is tussen een verloskundige of een vroedvrouw, bekijk dan snel hier wat een vroedvrouw allemaal doet.

Hoe werken wij als verloskundigen in Utrecht?

Hoe die periode bij ons eruit ziet, welke zorg jij van de verloskundigen ontvangt, kan voor iedereen anders zijn. Bij de praktijk werken ervaren en gedreven verloskundigen. We zetten de zorg voor jou, je kindje en je partner centraal. Dat doen alle verloskundigen door te luisteren naar de wensen van jou als cliënt. De verloskundigen zijn namelijk niet alleen de professional die jou informeert en zorg verleent, maar is ook de zorgverlener die de dialoog met jou aan gaat, luistert naar je wensen en samen met jou kijkt naar wat voor jou werkt. Op deze manier willen we laagdrempelig zijn in de zorg die we bieden. Want als verloskundigen realiseren we ons enorm dat is een mooie maar ook spannende periode is voor jou en je partner.

Uniek binnen Utrecht is onze eigen app die we ontwikkeld hebben. In deze app staat alles wat jij en je partner willen weten over je zwangerschap. Ook bevat deze een handige checklist met daarin een overzicht van alles wat je moet regelen tijdens je zwangerschap. De inhoud van deze app is door onze eigen verloskundigen geschreven. De informatie sluit dus naadloos aan bij de zorg die wij als praktijk verlenen. We benadrukken aspecten waarvan we weten dat onze cliënten deze belangrijk vinden. De app is een mooi naslagwerk op dat wat de verloskundigen je tijdens de afspraken vertellen. Het biedt je de mogelijkheid je afspraak goed voor te bereiden of juist na je controle alle informatie nog eens rustig na te lezen. Ook biedt de app je de mogelijkheid meer te lezen over diverse cursussen online en in de buurt en vind je er informatie over de ziekenhuizen in Utrecht waar we mee samenwerken.

Waar vind je ons in Utrecht?

Onze verloskundigen werken op twee locaties in Utrecht. Onze ‘hoofdlocatie’ vind je aan de Boothstraat, in het centrum van Utrecht. Op deze locatie hebben we vijf dagen in de week spreekuur. Ook bieden we op deze locatie een avondspreekuur aan. De verloskundigen bieden vanuit deze locatie naast de reguliere zorg ook Centering Pregnancy aan. Daarnaast maken de verloskundigen op deze locatie de meeste echo’s. Voor echo’s die wij niet zelf maken, kun je terecht bij ons echocentrum Focus, ook gevestigd in Utrecht.
Onze tweede locatie vind je in Tuindorp. We zijn hier onderdeel van het Gezondheidscentrum Prinsenhof Utrecht. Op deze manier hebben we korte lijntjes met andere zorgverleners in Utrecht. Bij deze locatie kun je je auto gemakkelijk parkeren. Fijn als je wat minder mobiel bent in je zwangerschap.
Vanuit deze twee locaties in de stad kun je als zwangere uit Utrecht terecht bij onze verloskundigen. Woon je vlak buiten Utrecht, in Groenekan of de Bilt, ook dan ben je welkom bij onze praktijk.

Je kunt ons natuurlijk pas echt goed leren kennis tijdens een eerste kennismaking. Neem hier contact met ons op om een afspraak in te plannen.