Verloskundige voor jou

Verloskundige voor jou

Je bent op zoek naar een betrokken en professionele verloskundige, dan zijn wij dé praktijk voor jou en je partner. Met al meer dan 30 jaar ervaring in de verloskunde, zijn we bijna een begrip te noemen in Utrecht. Met professionaliteit, betrokkenheid en maatwerk waar het kan, zijn wij er als verloskundige voor jou. We zijn een hecht team en overleggen regelmatig met elkaar, lees hier meer over ons team.

Een bijzonder periode

Zwanger worden en zijn is namelijk een bijzondere periode. In die periode is de verloskundige er voor jou. Je bereidt je zo goed mogelijk voor, maar je realiseert je ook dat niet alles kan voorbereiden en hebt veel vragen. Je denkt na over wat je wilt weten en welke onderzoeken je wel of niet wil laten uitvoeren. Het is logisch dat je nog niet alles weet. Op dat moment is de verloskundige er voor jou. Vanuit betrokkenheid en professionaliteit begeleiden we jou en je partner.

Zorg op maat, wij zijn de verloskundige voor jou

Iedere verloskundige die bij ons werkt zet zich in om jou en jullie kindje de beste zorg te geven. Wat die beste zorg is verschilt per zwangere. Daarom kijkt de verloskundige samen met jou en je partner naar wat voor jou belangrijk is, wat voor jou werkt. Op die manier kan de verloskundige zorg op maat geven voor jou en je partner.

Dat begint al bij het moment dat je je bij ons aanmeldt. Je hebt op dat moment de keuze om al vroeg in je zwangerschap een echo te laten maken. We merken dat veel zwangeren dat fijn vinden. Daarnaast vinden we het van belang te weten wat jullie belangrijk vinden en hechten we veel waarde aan het overdragen van goede, betrouwbare en begrijpelijke informatie. Daarom starten we met een uitgebreide vragenlijst en intake. Ook tijdens de vervolgcontroles neemt de verloskundige de tijd voor jou. Het is fijn als jij en je eventuele partner zich voorbereiden op de controles. Het helpt als je van te voren je vragen op schrijft, zo kan de verloskundige tijdens alle controles nog meer zorg op maat geven. Rond 30 weken is het goed om na te denken over de wensen die je hebt rondom om de bevalling. Door deze op te schrijven en te bespreken met de verloskundige, word je zelf meer bewust van wat je belangrijk vindt en kan de verloskundige hier rekening mee te houden.

Betrouwbare informatie

Ook buiten de controles om helpt en informeert de verloskundige je, door je passende informatie te geven. Passend bij jou en je partner en ook passend bij de fase waarin jullie je bevinden. We doen dit op verschillende manieren. Zo hebben we onze website, maar hebben we ook een eigen webapp ontwikkeld. Hierin vind je betrouwbare informatie over alle fases in je zwangerschap. Ook is het mogelijk om samen met je partner een zwangerschapscursus te volgen bij ons op de praktijk, deze cursus bereid jou en je partner voor op de bevalling en eerste tijd daarna.

Maar bovenal geldt: heb je vragen of maak je je zorgen, schroom dan vooral niet om ons te bellen. De verloskundige is er voor jou.