Verloskunde praktijk

Verloskundigenpraktijk Breedstraat is een moderne en professionele praktijk waar je terecht kan voor alle zaken rondom de verloskunde. We bieden de volledige zorg die je van een praktijk in de verloskunde kan verwachten. Vanaf kinderwens tot kraamperiode begeleiden wij jullie in deze bijzondere tijd. Wat houdt dat precies in? Dat kan je hieronder lezen.

Onze verloskunde praktijk is gevestigd in een prachtig pand in het hartje van de stad. Wanneer je voor het eerst bij ons langskomt, zul je merken dat onze praktijk een warme en huiselijke sfeer heeft. We vinden het belangrijk dat je je op je gemak voelt, en dat begint bij een fijne omgeving.

We werken met een team van vaste en ervaren verloskundigen. Je kunt iedereen leren kennen tijdens de zwangerschap, zodat je bij je bevalling een bekend gezicht ziet.

Kinderwens bespreken bij verloskunde praktijk

Je kan ook al bij een verloskunde praktijk terecht als je een kinderwens hebt, dit is iets wat veel mensen niet weten. Vanaf het moment dat je hebt besloten dat je zwanger wil worden heb je vaak veel vragen. Hoe word ik zo gezond mogelijk zwanger? Hoe word ik zo snel mogelijk zwanger? En wat als je bepaalde ziektes of aandoeningen hebt, welke invloed hebben die op een zwangerschap? Een kinderwensconsult, ook wel preconceptieconsult genoemd, wordt vergoed door je verzekeraar. Je kan hem bij elke verloskunde praktijk plannen die dit aanbiedt.

Verloskunde praktijk bij zwangerschap

Vanaf het moment dat je een positieve test hebt kan je je inschrijven bij een verloskunde praktijk. We plannen dan de eerste afspraken in zoals echo’s en een intake. Tijdens deze eerste afspraken bespreken we ook wat jullie kunnen verwachten van onze zorg. We stemmen dit af naar jullie behoeftes. Heb je behoefte aan meer controles? Dan kan dat altijd. Heb je bepaalde wensen rondom de bevalling? Ook hierin denken wij altijd mee. Het gaat erom dat je uiteindelijk goed terug kunt kijken op de bevalling. Voor iedereen is daarin iets anders nodig. Aan ons de taak om als een kameleon hierin te passen.

Tijdens de zwangerschap kan het fijn zijn om een cursus te doen ter voorbereiding op de bevalling. Bij onze verloskunde praktijk bieden we deze cursus ook aan onder ons eigen dak! De cursus is opgezet door ons als verloskundigen, en wordt ook gegeven door een verloskundige. Zo weten we zeker dat jij informatie krijgt die altijd klopt die past bij de meest recente ontwikkelingen in de verloskunde. De cursus is populair, dus als je mee wil doen is het aan te raden je vroeg op te geven.

Bevalling

Bij onze verloskunde praktijk mag je zelf kiezen waar je wil bevallen. Dus of je nu thuis wil bevallen, in het geboortehuis of poli-klinisch, wij gaan altijd met je mee. We bespreken op het spreekuur ook de verschillen tussen de locaties en uiteindelijk beslis jij dus waar je je het prettigst voelt. We zullen jullie ondersteunen en begeleiden tijdens de hele bevalling.

Kraamperiode

Na de bevalling houdt onze zorg natuurlijk nog niet op. In de eerste week komen we een aantal keer langs om te horen hoe het met jullie gaat. De kraamverzorgster is er de hele week om jullie van veel kennis te voorzien, maar wij zijn eindverantwoordelijk in deze week. Bij problemen of complicaties zal de kraamverzorgster dus altijd contact met ons opnemen. Daarnaast kunnen we je advies geven rondom de (borst)voeding en zijn we een luisterend oor.

Wil jij je graag inschrijven bij onze praktijk? Maak dan gebruik van ons handige en eenvoudige inschrijfformulier, inschrijven kan hier: Inschrijfformulier.