Utrecht Oost Verloskundige

Ben je woonachtig in Utrecht Oost en op zoek naar verloskundige? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een verloskundigenpraktijk gevestigd in de binnenstad van Utrecht, maar het werkgebied van de verloskundige beslaat ook Utrecht Oost. Wil je weten wat wij belangrijk vinden en of dit aansluit bij jouw wensen? Lees dan verder.

Eerst wat geschiedenis. Al 40 jaar begeleiden de verloskundigen van de praktijk aanstaande moeders en vaders uit Utrecht (Oost) bij hun zwangerschap en de geboorte van hun kind. Thuis bevallen met een verloskundige was in de stad Utrecht bijna niet meer mogelijk door een tekort aan verloskundigen. De vestiging van onze praktijk heeft dan ook een belangrijke rol gespeeld bij de terugkomst van de begeleiding door een verloskundige en de thuisbevalling in de stad Utrecht (Oost). Ondertussen vinden er naast de thuisbevallingen ook veel bevallingen in het ziekenhuis plaats. Ook bij een bevalling in het ziekenhuis kan je door ons begeleid worden. Fijn om te weten, we werken als verloskundige veel in het Diakonessenhuis in Utrecht Oost.

Wat vinden wij belangrijk als verloskundige in Utrecht Oost?

We hechten waarde aan keuzevrijheid voor de vrouw. Het is jouw lijf en jouw zwangerschap. Tegelijk realiseren we ons dat het juist ook voor jou en je partner belangrijk is dat wij je ondersteunen, begeleiden en soms ook sturen. Simpelweg omdat je niet alles kan weten en wilt kunnen vertrouwen op een professionele verloskundige. Daarom doen we het samen. Samen kijken we naar wat jullie belangrijk vinden en geven wij aan wat vanuit onze professie belangrijk voor je is.
Het is fijn als je je steeds voor een consult goed voorbereid. Wat wil je weten, waar heb je zorgen over of wat vind je fijn om met ons te delen. Op deze manier werken we samen met jou toe naar het einde van je zwangerschap.

Naast de mogelijkheid van de ‘reguliere’ zorg, bieden wij ook Centering Pregnancy aan. In deze vorm van zwangerschapsbegeleiding, doorloop je een deel van je controles in een groep. Je start met een individuele intake en eindigt met individuele controles aan het einde van je zwangerschap. De tussenliggende controles vinden op een vast moment in de week plaats met een groep van ongeveer 11 andere zwangeren. Kenmerkend voor deze vorm van zwangerschapsbegeleiding is de actieve rol die je zelf hebt. Je kunt kennis en ervaringen uitwisselen met andere zwangeren uit Utrecht Oost en hebt een vaste verloskundige tijdens de bijeenkomsten.

Wie kan bij ons terecht?

We vinden het belangrijk om goede en laagdrempelige zorg te bieden. Daarom hebben we een werkgebied bepaald waarin we werkzaam zijn. Utrecht Oost is één van de wijken waar de verloskundige van de Breedstraat werkt. Door te werken met een geografisch afgebakend werkgebied weten we zeker dat we op de momenten dat het nodig is, snel bij je kunnen zijn. Tijdens de laatste weken van je zwangerschap is het voor jezelf trouwens ook fijn om niet al te ver te hoeven reizen om bij de praktijk te zijn. Kijk onderaan onze homepage voor een overzicht van de wijken waar wij werkzaam zijn.

Wil jij je graag inschrijven bij ons? Gebruik dan ons handige en eenvoudige inschrijfformulier, inschrijven kan hier: Inschrijfformulier.