Symptomen begin zwangerschap

Als je net zwanger bent kan je al veel symptomen aan het begin van je zwangerschap opmerken. Zelfs in deze beginfase van de zwangerschap vinden er veel fysieke- en emotionele veranderingen plaats in je lichaam. We willen je graag meer vertellen over symptomen aan het begin van de zwangerschap, om goed te begrijpen wat er allemaal in je lichaam gebeurt.

Gemiste menstruatie een van de symptomen begin zwangerschap

Een van de eerste symptomen aan het begin van de zwangerschap is een gemiste menstruatie. De bevruchte eicel geeft hormonen af die ervoor zorgen dat je geen menstruatie zal krijgen. Hierdoor kan de bevruchte eicel niet afgestoten worden door de baarmoeder. Als je een menstruatie hebt gemist is het slim om een zwangerschapstest te doen. Als de zwangerschapstest positief is kan je je inschrijven bij verloskundigenpraktijk Breedstraat.

Spotting

Doordat de bevruchte eicel zich gaat ‘innestelen’ in de baarmoeder, kunnen sommige vrouwen wat spotting hebben. Spotting is een lichte bloeding en treedt zo’n 10 dagen na de bevruchting op. Spotting is licht van kleur en is qua hoeveelheid niet meer dan enkele bloeddruppels in de onderbroek. Soms wordt spotting verward met een normale menstruatie, waardoor vrouwen niet meteen doorhebben dat ze een menstruatie gemist hebben en zwanger zijn. Als je hieraan twijfelt kan een zwangerschapstest een mogelijke zwangerschap bevestigen.

Vermoeidheid

Je lichaam is hard aan het werk om nieuw leven te ontwikkelen. Vooral aan het begin van de zwangerschap ondergaat je lichaam veel fysieke veranderingen, wat voor vermoeidheid kan zorgen. Vermoeidheid als een van de symptomen aan het begin van de zwangerschap kan heel vervelend zijn. Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen in de zwangerschap. Eet gevarieerd en drink voldoende water. Luister naar je lichaam en neem rust wanneer je dit nodig hebt.

Misselijkheid

Een gevoel van misselijkheid als een van de symptomen van het begin van de zwangerschap komt bij veel vrouwen voor. Dit symptoom staat beter bekend als ochtendmisselijkheid, maar het kan op elk moment van de dag voorkomen. Er zijn trucjes om misselijkheid tegen te gaan, zoals het eten van kleine hoeveelheden of het gebruik van gember producten (gemberthee of gemberpillen). Eet vooral wat goed werkt en wees niet te streng voor jezelf. Meestal gaan de misselijkheidsklachten over na het eerste trimester.

Voor al je vragen over symptomen aan het begin van je zwangerschap kan je terecht bij de verloskundige. Bij verloskundigenpraktijk Breedstraat kan je je inschrijven via onze website. Je kan een afspraak maken met de praktijkassistente om je vragen op het spreekuur te stellen. We denken graag met je mee en wensen je een rustige zwangerschap toe.

Wil jij je graag bij ons inschrijven? Maak dan gebruik van ons handige en eenvoudige inschrijfformulier, inschrijven kan hier: Inschrijven.