Oudwijk verloskundige

Ben jij woonachtig in Oudwijk en op zoek naar een verloskundige? Wij heten je van harte welkom in onze praktijk. De praktijk is gelegen in het centrum van Utrecht op slechts een paar minuten fietsen van Oudwijk.

Net zwanger

Vanaf het moment dat je je zwanger bent (en zelfs al daarvoor, check het kopje ‘kinderwensspreekuur’) ben je welkom bij onze praktijk. Na je aanmelding vindt de eerste afspraak met de verloskundige plaats. We werken in een team van verloskundigen en proberen je afspraken zo te plannen dat je wisselende gezichten ziet en iedere verloskundige een beetje leert kennen. Kies je voor Centering Pregnancy, dan is dat iets anders. In dat geval heb je hoofdzakelijk dezelfde verloskundige.

In de eerste periode van je zwangerschap tot zo ongeveer rond 26 weken, kom je om de 4 tot 5 weken bij de verloskundige. Tijdens iedere afspraak doen we lichamelijk onderzoek, bespreken we voor dat moment relevante vragen en is er uiteraard ruimte om jou/ jullie vragen met de verloskundige te bespreken.

Vervolgafspraken Oudwijk verloskundige

Nadat je langer dan 27 weken zwanger bent, worden je afspraken bij de verloskundige korter op elkaar gepland. We houden de groei van je kindje goed in de gaten, middels het opmeten van je buik, maar ook door echo’s. Bijna iedere verloskundige in de praktijk is ook echoscopiste, veel echo’s kunnen dus in de praktijk gemaakt worden. Voor meer uitgebreide echo’s verwijzen we je naar Focus. Dit echocentrum bevindt zich in Oudwijk.
Voor zowel de controles als de echo’s geldt dat partners altijd welkom zijn. Vind je het leuk een keer iemand anders mee te nemen? Dat kan natuurlijk ook!

Bevallen

Met alle controles bereiden we je zo goed mogelijk voor op en begeleiden we je zo professioneel en betrokken als mogelijk toe naar je bevalling. Waar je wilt bevallen en hoe, is in principe aan jou. Daarom bespreken we in het derde trimester van je zwangerschap jullie geboortewensen. Het is mogelijk om thuis te bevallen, maar je kunt ook onder onze begeleiding in het ziekenhuis bevallen. Als inwoner van Utrecht, maar specifiek als inwoner van Oudwijk ben je vast bekend met het Geboortehuis, welke gevestigd is in het Diakonessen ziekenhuis. We begeleiden zeer regelmatig bevallingen in dit geboortehuis. We vinden het waardevol als je partner ook bij dit gesprek aanwezig is.
Het moment van bevallen laat zich niet voorspellen, ook de manier waarop niet altijd. Hoe het ook loopt, je kunt altijd laagdrempelig de verloskundige bellen. Voel je niet teveel en geen vraag is vreemd, daar zijn we voor. Kijk voor meer informatie en tips over wanneer je de verloskundige zeker mag en soms zelfs moet bellen in de folder ‘wanneer bellen’.

Na de bevalling

Na de bevalling, in de kraamweek gaat onze zorg door. De eerste week heb je natuurlijk ondersteuning van de kraamhulp, maar ook de verloskundige komt een aantal keer bij je langs voor controles bij jou en je kindje. Daarnaast bespreken we hoe het jullie gaat, hoe jullie de bevalling hebben ervaren en beantwoord de verloskundige vragen over bijvoorbeeld de voeding voor je kindje. Als het nodig is, schakelen we hiervoor een lacatatiekundige in. We werken samen met lactatiekundigen welke ook in Oudwijk werkzaam zijn.

Nacontrole bij Oudwijk verloskundige

Ongeveer 6 weken na de bevalling plannen we een nacontrole met je in. Tijdens deze nacontrole bespreekt de verloskundige hoe het op dat moment met je gaat. Eventuele klachten die je na de bevalling nog ervaart worden besproken en er wordt een aantal controles gedaan. We proberen de nacontrole in te plannen bij de verloskundige die de bij de bevalling aanwezig was. De nacontrole gaat om jou, maar natuurlijk vindt de verloskundige het leuk als je je kindje mee neemt.

Wil jij je direct bij ons inschrijven? Gebruik dan ons handige inschrijfformulier, onze assistente neemt dan binnen enkele dagen contact met je op: Inschrijfformulier.